ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Κλειστά τα μικρόφωνα στη «συζήτηση» με κλιμάκιο της ΓΣΕΕ στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 π.μ. | |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
Η χθεσινή «συζήτηση» με κλιμάκιο της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Άργους που άνοιξε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και συνεχίστηκε με τοποθετήσεις του Προέδρου της ΓΣΕΕ, και άλλων δυο μελών του κλιμακίου, και όχι, δεν ακολούθησε καμία ερώτηση «από το κοινό» και καμιά υποτυπώδη διαδικασία, ούτε συζήτηση για εργασιακά θέματα των εργαζομένων του Άργους και της ευρύτερης περιοχής.


Σε προσπάθεια μας να ρωτήσουμε και κατά επέκταση να τοποθετηθούμε για την κατάσταση, αντιμετωπίσαμε φωνές, κλειστά μικρόφωνα, διάφορους χαρακτηρισμούς από τον πρόεδρο του ΕΚΑ και κλείσιμο της «συζήτησης» άρον άρον .

Ωστόσο, ως εργαζόμενοι που βρεθήκαμε εκεί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα στους χώρους δουλειάς, η ακρίβεια μας τσακίζει καθημερινά. Συζητάμε το χειμώνα του 2024 αν θα ζεσταθούμε και πόσο, βρισκόμαστε με το χρονόμετρο στο χέρι κοιτώντας το θερμοσίφωνο μήπως και μετριάσουμε το κόστος της ενέργειας, παρακολουθούμε τις τιμές στα ράφια των supermarket κάνοντας τις προσθέσεις από μέσα μας, αναζητάμε τις προσφορές μετρώντας τα δεκάλεπτα του ευρώ, περιορίζουμε συνολικά την κάλυψη των αναγκών μας…

Άρα λοιπόν δεν μπορεί να αποτελεί βιαστική απάντηση η απεργία στις 28 Φλεβάρη, αλλά επίκαιρη και αναγκαία. Σαφώς δεν θα τελειώσει τίποτα εκεί. Η κλιμάκωση για τις 17 Απρίλη που αποφάσισε η ΓΣΕΕ είναι σεβαστή, αλλά μέχρι τότε τι;

Τώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την ακρίβεια, τώρα είναι η ώρα και η ανάγκη για να βγούμε μπροστά, να οργανώσουμε τον διεκδικητικό αγώνα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή και στους χώρους δουλειάς.

Η χτεσινή συγκλονιστική κινητοποίηση των αγροτών που διεκδικούν αντίστοιχα την προστασία του εισοδήματος τους, οι κινητοποιήσεις στην παιδεία και στην υγεία ώστε να μην πληρώνουμε χρυσάφι τα αυτονόητα δικαιώματα είναι μέρος μιας οργής που συσσωρεύεται.

Για αυτό και η Απεργία στις 28 Φλεβάρη είναι μέρα που θα συναντηθεί η οργή με τη μαχητική διεκδίκηση!

Αυτό θέλαμε να πούμε και χτες, και να καλέσουμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συμμετέχει, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τις 28 Φλεβάρη, μαζί με 13 ομοσπονδίες, 32 εργατικά κέντρα και την ΑΔΕΔΥ…, που συν της άλλης, είναι και μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας,

Έχουμε χρέος να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σε όλες τις πόλεις της χώρας μας, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης!

Συνάδελφοι, οι καιροί μας θέλουν με τα κεφάλια… έξω!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 π.μ. - ΠΛ. ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ - ΑΡΓΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ