ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Συνεργασία του ΚΕΘΕΑ με το Δημοτικό Σχολείο των Φυλακών Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:10:00 π.μ. | |
Βασιλόπιτα
Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ πραγματοποιεί ομάδες συμβουλευτικής στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου από το 2019 στοχεύοντας στην υποστήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση ουσιών. 

Η Μονάδα Συμβουλευτικής Κρατουμένων είναι οργανικά συνδεδεμένη με δομές θεραπείας και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ στην κοινωνία, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια της φροντίδας και η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την παραβατικότητα, την χρήση ουσιών και τον εγκλεισμό.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μία κοινή δράση με το Δημοτικό Σχολείο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου.Διαβάσαμε ποιήματα, μιλήσαμε για την υπομονή, την ελπίδα, το ταξίδι και τον προορισμό του καθενός (ποίημα ΙΘΑΚΗ, Καβάφης), τους στόχους στη ζωή του μετά την αποφυλάκιση. 

Ευχαριστούμε την δασκάλα του σχολείου, κα Ιωάννα Ζακυνθινού, πουεθελοντικά αφιέρωσε χρόνο για να γνωρίσει τα μέλη των ομάδων μας περνώντας το μήνυμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου, κα Ιωάννα Αναστασοπούλου, που ενθάρρυνε εξαρχής την συνεργασία και συνέβαλε στην πραγματοποίησή της.

Η αλληλεπίδραση συνεχίστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου με την συμμετοχή μαθητών και μελών των ομάδων συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, παρουσία της Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Ναυπλίου,καςΡαφαέλας Τζαβάρα, της Διευθύντριας του Σ.Κ. Ναυπλίου,κας Ιωάννας Αναστασοπούλου, του προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ