ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Άφαντη η κακοκαιρία στην Αργολίδα - Γιατί έπεσαν έξω οι μετεωρολόγοι;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:24:00 π.μ. | | |
Κύματα στην προκυμαία
Μπορεί το κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε εξέλιξη στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, ωστόσο στην Αργολίδα έριξε μόνο ένα ψιλόβροχο αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το κύμα αυτό βρίσκεται σε αποδρομή, ένα νέο όμως βρίσκεται καθ’ οδόν και θα επηρεάσει την χώρα μας.

Όπως αναφέρει πολύ δυνατοί νοτιάδες σημειώνονται κυρίως στο Αιγαίο που φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, με καταιγίδες να κυριαρχούν αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα προς τα ανατολικά, ενώ παράλληλα σημειώνεται βελτίωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. 

Έντονη είναι και η παρουσία της αφρικανικής σκόνης εξαιτίας των νοτιάδων με την θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει σήμερα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Το μέτωπο καταιγίδων εκτονώθηκε στην πλευρά της Βοιωτίας με αποτέλεσμα να μην σημειώνεται κάτι το αξιόλογο το πρωί της Δευτέρας Ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές μέχρι και νωρίς το μεσημέρι, όμως στη συνέχεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις με πολύ ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώνεται ένα άστατο καιρικό μοτίβο, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες ιδιαίτερα στα πιο νότια τμήματα, όμως θα αρχίσει ο καιρός σιγά σιγά να βελτιώνεται. Παράλληλα, ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Από το Σαββατοκύριακο πάντως, θα σημειωθεί ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα έρθει από τα δυτικά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ