ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Ξεράθηκαν τα πεύκα στο λόφο του Προφήτη Ηλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:33:00 μ.μ. | |
Ξεραμένα δέντρα
Ο πνεύμονας πρασίνου με τα πεύκα που υπήρχε στο λόφο του Προφήτη Ηλία στο Ναύπλιο, είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Τα πεύκα έχουν σχεδόν ξεραθεί στο σύνολό τους.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό αρχές του 2023. Η κύρια αιτία που προκάλεσε τη ζημιά ήταν η παράληψη της προστασίας των πεύκων από τις κάμπιες.

Σε ερώτησή μας προς τον τότε δήμαρχο κ. Κωστούρο και τον υπεύθυνο γεωπόνο του δήμου κ. Λιάγκη ισχυρίστηκαν ότι τα πεύκα ραντίστηκαν από εταιρεία, το Νοέμβρη του 2022, αλλά το φάρμακο ήταν οικολογικό και δεν τα προστάτευσε από τις κάμπιες.

Φέτος διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε πάλι έγκαιρα ο ψεκασμός για τις κάμπιες,με αποτέλεσμα η ζημιά στα δέντρα να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Υπεύθυνη για την προστασία και συντήρηση του πνεύματος πρασίνου με τα πεύκα στον Προφήτη Ηλία Ναυπλίου είναι η Διεύθυνση Δασών Ν. Αργολίδας.
Τι μέτρα έπρεπε να λάβει η υπηρεσία για την σωτηρία του πνεύμονα αυτού;

Γιατί δεν τα έλαβε; Ποιες οι ευθύνες της; Θα αποδοθούν;

Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών που απευθυνθήκαμε, ισχυρίζεται ότι η ξήρανση των πεύκων ήταν μοιραία λόγω ασβεστολιθικού υπεδάφους. Ισχύει;

Η δημοτική αρχή Ναυπλίου τι έκανεγια τη σωτηρία των πεύκων; Είναι αδιαφορία ή αδυναμία;

Είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, από τη Δ/νση Δασών και από το Δήμο, για να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί. Ακόμη να καθαριστεί ο χώρος από τα ξερά γιατί δημιουργεί πρόβλημα πυρκαγιάς.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετέ για τις αιτίες που δημιουργήθηκε το πρόβλημα της καταστροφής των πεύκων και τα μέτρα που προτίθεστε να λάβετε τώρα.

Ναύπλιο 22/2/2024

Με τιμή

Κώστας Γκόνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ