ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΚΚΕ Αργολίδας: Η προσχολική αγωγή και φροντίδα δεν μπορεί να είναι παιδοφυλακτήριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:05:00 μ.μ. | |
ΚΚΕ
Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαντζούνης. 

Από κοινού κυβέρνηση και περιφέρεια κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πείσουν πως πρόκειται για μια «καλή ευρωπαϊκή πρακτική». Στην ουσία όμως επιδιώκουν να καλύψουν τους δύο βασικούς στόχους του προγράμματος: Από τη μια, να αποδεσμεύσει μητέρες από τη φροντίδα των μικρών παιδιών προκειμένου να επιστρέψουν στη δουλειά, χωρίς να διαθέσει χρηματοδότηση για τη δημιουργία, τον εξοπλισμό και τη στελέχωση βρεφονηπιακών σταθμών. Από την άλλη, να απορροφήσει ορισμένες γυναίκες από τη δεξαμενή των ανέργων στις θέσεις των «νταντάδων» που θα τους εξασφαλίζουν ένα λειψό μεροκάματο και να μειώσει την «αδήλωτη εργασία» στον συγκεκριμένο τομέα.

Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα των «Νταντάδων της γειτονιάς» προσθέτει μια ακόμα μορφή υποβαθμισμένης υπηρεσίας «φύλαξης» βρεφών και νηπίων, υποκαθιστώντας την επιστημονικά οργανωμένη κοινωνική δομή της Προσχολικής Φροντίδας και Αγωγής με τις «πιστοποιημένες δεξιότητες» μιας άνεργης γυναίκας ή μιας συνταξιούχου που προσπαθεί να συμπληρώσει την πετσοκομμένη της σύνταξη.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις στη χώρα μας, και η σημερινή και οι προηγούμενες, μετατρέποντας την προσχολική αγωγή από υποχρέωση του κράτους, που θα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά, σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας.

Σήμερα τον 21ο αιώνα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή και φροντίδα που θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε δομές δημόσιες σύγχρονης παιδαγωγικής με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία τους

Η προσχολική αγωγή και φροντίδα των παιδιών είναι αναγκαία για τη ζωή τους, για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική ανάπτυξή τους. Δεν μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους για το κράτος και του οφέλους που θα φέρει στις επιχειρήσεις.

Καλούμε γονείς κι εργαζόμενους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των παιδιών, με ευθύνη του κράτος, με αύξηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ναεξασφαλίζεται για όλα τα παιδιά μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο θέση σε προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν με ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις.



Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ