ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

"Νταντάδες της Γειτονιάς": Παρουσία Ζαχαράκη ξεκίνησε στο Ναύπλιο το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:38:00 π.μ. | | |
Εκπαιδεύτρια το ΕΚΑΒ με την Υπουργό
Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, βρέθηκε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συμμετέχουσες στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που πραγματοποιήθηκε  στο Ναύπλιο, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης ο Προέδρος ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Προϊσταμένη Εκαπιδευσης του ΕΚΑΒ Αγγελική Πουλοπούλου,ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Περ. Πελοποννήσου Κ.Κατσαρός, ο υπευθυνος του ΕΚΑΒ Αργολίδας Β. Οψιμούλης κα.
Τι είναι το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»

Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός: αφενός για την υποστήριξη και διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου για τη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών να εργαστούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.
Ένα από τα δικαιολογητικά που θεωρούνται απαραίτητα για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στο μητρώο φροντιστών είναι το πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και νήπια.
Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΑΒ για την πιστοποίηση τους δωρεάν μέσα από ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασύγχρονης διδασκαλίας, γραπτών δοκιμασιών και πρακτικής άσκησης και αξιολόγησης.
Το πρώτο πρόγραμμα έγινε στις 27/9/22 και έκτοτε σε προγράμματα που έχουν γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Κοζάνη, Λάρισα, Αγρίνιο, Ναύπλιο, Καβάλα, έχουν πιστοποιηθεί 183 υποψήφιοι. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ναυπλίου έχουν εγγραφεί 11 υποψήφιες ενω τρείς ήταν οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ.
Το πρόγραμμα εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια. Το έργο υλοποιείται σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο σε 61 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ