ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Το Λύκειο Λυγουριού στο Δίκτυο "μ-Net" του Ε.Α.Π. Πάτρας για Ανιχνευτές Κοσμικής Ακτινοβολίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 π.μ. | |
Μαθητές
Το Λύκειο Λυγουριού συμμετέχει στο Δίκτυο σχολείων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) Πάτρας "μ-Net" για Ανιχνευτές Κοσμικής Ακτινοβολίας και έχει εγκαταστήσει στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου τρεις τέτοιους ανιχνευτές. 

Η ομάδα των μαθητών συναντάται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο εργαστήριο υπό την εποπτεία της υπεύθυνης καθηγήτριας φυσικής Διδασκάλου Καίτης και συμμετέχει στις δραστηριότητες του προγράμματος. 
Στην τελευταία συνάντηση οι μαθητές μας αποσυναρμολόγησαν έναν από τους ανιχνευτές ώστε να αναγνωρίσουν τα μέρη του. 
Στη συνέχεια συναρμολόγησαν πάλι τον ανιχνευτή, λειτουργώντας σαν μικροί μηχανικοί που είχαν να επιλύσουν κάθε στιγμή ένα μικρό πρόβλημα. Όλη αυτή η διαδικασία διήρκεσε γύρω στις δυόμιση ώρες και αυτού του είδους η μάθηση που προσιδιάζει στην εκπαίδευση stem φάνηκε να ενθουσίασε τα παιδιά!
Τα τελευταία χρόνια επίσης στηρίζουμε τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες βοηθώντας τα να εκπληρώσουν τις ευχές τους μέσα από το πρόγραμμα "Κάνε μια Ευχή" - Make a Wish" με το Αστέρι της Ευχής και υπεύθυνους τους καθηγητές μας Κουτσιούρη Κώστα και Πλατή Φωτεινή δείχνοντας έμπρακτα αγάπη και αλληλεγγύη για τους μικρούς μαχητές της ζωής.
Σοφία Σαρρή, Δ-ντρια του σχολείου


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ