ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Βούλιαξε το Ναύπλιο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Προετοιμασίες για την 25η Μαρτίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. | |
Χιλιάδες επισκέπτες στο Ναύπλιο
Με πληρότητες που άγγιξαν το 100% στους γνωστούς καρναβαλικούς προορισμούς, το 90% στους κοντινούς προορισμούς της Αθήνας και πάνω από 70% σε διάφορα ορεινά και παραθαλάσσια μέρη της χώρας, κλείνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του τουρισμού δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ζήτηση, ενώ ετοιμάζονται και για το επόμενο τριήμερο, αυτό της 25ης Μαρτίου, με εκτιμήσεις για επίσης υψηλές πληρότηρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Την τιμητική τους είχαν Πάτρα, Ξάνθη, Νάουσα, Τύρναβος, Σκύρος, Ρέθυμνο, όπου οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και σε καταλύματα τύπου Airbnb είχαν γίνει από νωρίς. Εξίσου υψηλές πληρότητες είχαμε σε Χαλκίδα, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Βυτίνα και ορεινή Αρκαδία, Αράχωβα, Βόλο και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Πολλοί είναι αυτοί που πήραν άδεια για να συνδυάσουν αι τα δύο τριήμερα.

Φέτος η Πάτρα είχε ρεκόρ επισκεψιμότητας με περισσότερους από 200.000 επισκέπτες και 70.000 καρναβαλιστές. Η δυναμική των κρατήσεων είχε ξεκινήσει ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου όπου οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχαν αγγίξει το 85% στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σύμφωνα μάλιστα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και σήμερα δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που "βλέποντας" την έντονη δυναμική τις προηγούμενες εβδομάδες, προέβησαν σε νέες εγγραφές ακινήτων προς μίσθωση στις γνωστές πλατφόρμες. Οι κρατήσεις άγγιξαν το 100% τόσο στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσο και στα δωμάτια ξενοδοχείων.

Το προηγούμενο διάστημα, στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, είχαμε προκρατήσεις άνω του 80%σε αυτοτελείς κατοικίες/διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικτύου, στην Αράχωβα οι κρατήσεις έφταναν το 80%, με το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις να ξεκινά από 511 ευρώ. Στα Καλάβρυτα οι προκρατήσεις άγγιζαν το 85%, με το κόστος να ξεκινά από 560 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα. Το 84% έφταναν οι προκρατήσεις στη Δημητσάνα και το κόστος ξεκινούσε από 711 ευρώ, ενώ στο Καρπενήσι οι προκρατήσεις ήταν στο 92% με το κόστος να ξεκινά από 341 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Την ίδια ώρα, εμφανής είναι η παρουσία ξένων τουριστών στην Αθήνα, με τις πληρότητες σύμφωνα με τους ξενοδόχους να είναι πολύ ικανοποιητικές και να φτάνουν το 70-80% στο ιστορικό κέντρο, σε καλύτερα επίπεδα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, όπως επισημαίνουν. Οι επιχειρηματίες της πρωτεύουσας βλέπουν την κίνηση να ανεβαίνει, έχοντας υψηλές πληρότητες και τον Απρίλιο, και το Μάιο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ