ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Βουλευτής Αργολίδας Ανδ. Πουλάς: Σε τραγική οικονομική κατάσταση ο Δήμος Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. | |
Βουλευτής Αργολίδας Ανδ. Πουλάς
Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, έπειτα από ενημέρωση που είχε από τον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Μαλτέζο κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Άργους Μυκηνών.

Ο κ. Πουλάς ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε ο Δήμος Άργους Μυκηνών να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και οι δημότες του να συνεχίσουν να δέχονται τις υπηρεσίες του Δήμου απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

1. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κ. Χατζηδάκη

2. Εσωτερικών, κα Ν. Κεραμέως

ΘΕΜΑ: «Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών»

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στον Δήμο Άργους Μυκηνών πληροφορήθηκα από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαλτέζο ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα,τα οποία κληρονόμησε από τη προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, τα δάνεια του Δήμου Άργους Μυκηνών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανέρχονται σε 17.676.618,20 ευρώ και οι ετήσιες δόσεις εξόφλησής τους έχουν ήδη δεσμεύσειμεγάλο ποσοστό των ετήσιων Κ.Α.Π. του Δήμου.

Επιπλέον, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους έως τις 31-12-2023 ανέρχονται σε 3.277.367,06 ευρώ και θα προστεθούν σε αυτές και οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των καταργηθέντων και καταργούμενων προσεχώς Νομικών Προσώπων, ποσό που ανέρχεται σε περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Η αδυναμία ισοσκέλισης προϋπολογισμού έτους 2024 ανέρχεται σε 6.250.000,00 τη στιγμή που ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεν έχει ακόμη ψηφισμένο προϋπολογισμό ο οποίος σύμφωνα με το Νόμο θα έπρεπε να έχει καταρτιστεί και ψηφιστεί έως 15 Νοεμβρίου 2023 από τη προηγούμενη δημοτική αρχή.

Όπως γίνεται αντιληπτό οιστορικός Δήμος Άργους Μυκηνών βρίσκεται σε λειτουργική αδυναμία και σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των δημοτών και για την εύρυθμη άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου, όπως αυτές ορίζονται στο ν.3852/2010, αλλά και για τη σωρεία των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πόλης του Άργους και των περί αυτής οικισμών του οικείου Δήμου (υγεία, τουρισμός, απασχόληση κλπ).

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Σε ποια άμεσα μέτρα θα προβείτε ώστε ο Δήμος Άργους –Μυκηνών να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και οι δημότες του να συνεχίσουν απρόσκοπτα να δέχονται τις υπηρεσίες του Δήμου τους.

2. Υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών και στήριξης του να εξορθολογήσει τις οφειλές που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή;

Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ