ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Αργολίδα: Ξεκίνησαν οι όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιών - Καλύτερη παραγωγή και αποδόσεις για τα μανταρίνια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:47:00 μ.μ. | | |
Εσπεριδοειδή
Με καλή ποιότητα, αλλά και αυξημένες αποδόσεις, η ποικιλία πορτοκαλιών Lane Late μπαίνει δυναμικά στην παραγωγή. Οι πρωιμότερες ποικιλίες, Ναβαλίνες και Μerlin, έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, καταγράφοντας θετικό πρόσημο για τους περισσότερους παραγωγούς. 

Η συλλογή της Lane Late θα συνεχιστεί για περίπου δύο μήνες και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα αναλάβει η Βαλέντσια. 

Σε ό,τι αφορά τα μανταρίνια, και εκεί οι πρωιμότερες ποικιλίες έχουν κλείσει με θετικά αποτελέσματα τον κύκλο τους, ακόμα και η οψιμότερη, Νova. 

Στην αγορά αρχίζει να μπαίνει η ποικιλία Ortanique και η συλλογή θα συνεχιστεί έως τον Aπρίλιο, για να κλείσει ο κύκλος της συλλογής των μανταρινιών.

Ξεκίνησαν οι πρώτες κοπές στις όψιμες ποικιλίες στην Αργολίδα 

Για μια καλή χρονιά κάνει λόγο ο Στέφανος Μαρινάκης, γεωπόνος από το Άργος. Όπως αναφέρει, «άρχισε να μπαίνει στη συλλογή η ποικιλία Lane Late, αλλά θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά από 15 ημέρες, λόγω της όψιμης ωρίμανσης». 

Σε ό,τι αφορά τις άλλες ποικιλίες, ο ίδιος δηλώνει ότι «ένα 15% έχει μείνει στα δέντρα από την ποικιλία Μerlin», ενώ «η Ναβαλίνα έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον κύκλο της». 

Αναφορικά με τα μανταρίνια, ο κ. Μαρινάκης σημειώνει ότι έχει κλείσει ο κύκλος για την τρέχουσα περίοδο, με καλύτερη παραγωγή και αποδόσεις σε σύγκριση με το περσινό διάστημα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ