ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Μικρά παιδιά υποδέχθηκαν την Άνοιξη και τα Χελιδόνια στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:07:00 μ.μ. | |
Περιβαλλοντική δράση
Τα Χελιδονίσματα, η πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, επέστρεψε για 30ή χρονιά και δίνει το σύνθημα για να καλωσορίσουμε την άνοιξη και τα χελιδόνια. 
Η δράση στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στο Πάρκο "Κολοκοτρώνη", την Κυριακή 31 Μαρτίου, υπό τον συντονισμό της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ.
Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό, που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην πόλη, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους φωλιές και καλωσορίζουν τους αγαπημένους μας φτερωτούς ταξιδιώτες που αυτή την εποχή καταφθάνουν από την Αφρική.
Οι φωλιές μπορούν να τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες και σε εμάς την ευκαιρία να "συγκατοικήσουμε" μαζί τους και να τα παρατηρήσουμε από κοντά.
Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό (δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής) και πραγματοποιήθηκε από τις 11:00 έως τις 14:00
Την διοργάνωση είχαν, η  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ναυπλιέων, οι Φίλοι Υγρότοπου Ναυπλίου - Νέας Κίου και το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Νέας Κίου
Παράλληλα, τα «Χελιδονίσματα 2024» θα υλοποιηθούν σε δεκάδες περιοχές ανά τη χώρα, ως ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ομάδες και συλλόγους καθώς και στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με εκπαιδευτικές ομάδες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ