ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Καιρός: Και από Μάρτη... καλοκαίρι - Επάνερχεται η Αφρικανική σκόνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:37:00 μ.μ. | |
Παραλία
Πολύ καλός ο καιρός, την Κυριακή (31/03), αφού αναμένεται αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Μάλιστα, επίκειται και μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, φτάνοντας στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους. 

Πλησίασε τους 29 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο 30/03/2024

Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το Σάββατο 30/03 κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας μας σύμφωνα με παρατηρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στη Λιβαδειά και ήταν ίση με 28.8 βαθμούς Κελσίου. Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφησαν από το δίκτυο των σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε για τις σημερινές θερμοκρασίες*:

- στη Λιβαδειά είναι η υψηλότερη για Μάρτιο, από το 2009 που λειτουργεί ο σταθμός
- στο Λευκοχώρι είναι η υψηλότερη για Μάρτιο, από το 2009 που λειτουργεί ο σταθμός
- στους Μεταξάδες είναι η υψηλότερη για Μάρτιο, από το 2010 που λειτουργεί ο σταθμός

* αναφέρουμε μόνο τους σταθμούς με πολλά έτη λειτουργίας

Καιρός - Μαρουσάκης: Νέο αφρικανικό μείγμα ζέστης – σκόνης έρχεται

«Ένα νέο αφρικανικό μείγμα ζέστης – σκόνης βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας με τον Μάρτη στο τελείωμά του να θέλει να θυμίσει κάτι από Ιούνη επαληθεύοντας την λαϊκή παροιμία που μας λέει “και από Μάρτη καλοκαίρι“» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Και πώς να μην μιλάμε για καλοκαίρι όταν τα θερμόμετρα τις επόμενες ημέρες φτάσουν ή και ξεπεράσουν τους 30° βαθμούς κελσίου. Και αν σε αυτή την παράμετρο προσθέσουμε και την αφρικανική σκόνη, τότε καταλαβαίνουμε το δύσκολο της όλης κατάστασης» προσθέτει ο μετεωρολόγος του OPEN.

«Πρωτόγνωρο δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε μιας και στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις, μη φυσιολογικό όμως σαφώς και είναι, πόσο μάλλον όταν αποτελεί και συνέχεια μιας διαρκούς μη φυσιολογικής κατάστασης που ζούμε καιρικά εδώ και αρκετούς μήνες.

Τι να πρώτο – θυμηθούμε τα πασχούγεννα, τους εκατοντάδες τόνους νερού με το καλημέρα του φθινοπώρου, τις κατά μέσο όρο πάνω από τα φυσιολογικά μέγιστες θερμοκρασίες εδώ και αρκετούς συνεχόμενους μήνες, τη με διάρκεια ξηρασία σε πολλές περιοχές…» αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει , ομαλοποίηση του καιρού αναμένεται από Τετάρτη.

«Πάντως για να μην μας συνεπαίρνουν οι ακρότητες του καιρού και φτιάχνουμε σενάρια για καυτά καλοκαίρια και πύρινες κολάσεις, αξίζει να επισημάνουμε ότι η πορεία του χειμώνα ή του φθινοπώρου κτλ δεν συνδέονται με την πορεία των εποχών που θα ακολουθήσουν.

Δηλαδή ήπιος χειμώνας δε σημαίνει βαρύ καλοκαίρι ή το αντίστροφο. Τουλάχιστον επιστημονικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε κάτι τέτοιο».

«Να θυμίσουμε τον βαρύ Μάρτιο του 1987 και τους φονικούς καύσωνες που ακολούθησαν. Άρα γιατί ο ανύπαρκτος φέτος χειμώνας να αποτελεί στοιχείο για κάποιους ότι έρχεται βαρύ καλοκαίρι; Και αυτό ως απάντηση στον ισχυρισμό κάποιων που λένε από τον χειμώνα που βιώσαμε φέτος καταλαβαίνουμε πόσο βαρύ θα είναι το φετινό καλοκαίρι».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ