ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Άργος: Οι πολυβραβευμένες "Μικρές Κυρίες" σε ειδική προβολή στο CINE VALIA

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:57:00 μ.μ. | |
Κινηματογράφος
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ημέρα για να αναγνωρίσουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει ως προς την ισότητα των φύλων, αλλά και πόσο δρόμο έχουμε ακόμα να διανύσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. 

Το 1911 μόνο οκτώ χώρες επέτρεπαν στις γυναίκες να ψηφίσουν, η ίση αμοιβή για ίση εργασία ήταν πρωτόγνωρη, ενώ τα αναπαραγωγικά δικαιώματα ήταν ανύπαρκτα.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η ιστορία της γυναικοκρατούμενης οικογένειας Μαρτς κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου, όπως την αφηγείται η μια εκ των τεσσάρων νεαρών αδελφών, η φιλόδοξη συγγραφέας Τζο.

Το ομώνυμο βιβλίο της Λουίζα Μέι Άλκοτ δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις – ούτε και προς το κινηματογραφόφιλο κοινό, καθώς έχουν πια γυριστεί… επτά (!) μεταφορές του, με την παλαιότερη ακριβώς έναν αιώνα πίσω. 

Η πιο πρόσφατη, λοιπόν, έρχεται από την πολυβραβευμένη ηθοποιό και δημιουργό Γκρέτα Γκέργουιγκ, και αποτελεί μόλις την τρίτη της δουλειά στον συνδυαστικό ρόλο σεναριογράφου και σκηνοθέτη. 

Κι αν το πολύπλευρο ταλέντο της αναγνωρίστηκε με την προπέρσινη «Lady Bird», η δημιουργική της ωρίμανση καταξιώνεται πλέον πανηγυρικά με τούτη την πολυεπίπεδη, θεματικά επίκαιρη, μα συνάμα και τόσο συναισθηματική μεταφορά του βιβλίου της Άλκοτ.

Οι «Μικρές Κυρίες» είναι μία φεμινιστική ιστορία χωρίς να απευθύνονται αποκλειστικά στο γυναικείο κοινό. Είναι μια ταινία γεμάτη συναίσθημα, κατανόηση, αποδοχή κι ένα ανεξάρτητο πνεύμα που ταυτόχρονα τιμά τις ηρωίδες της και υπόσχεται πως, ενάμιση αιώνα μετά, τα πράγματα για τις νέες γενιές «αδελφών Μαρτς» θα είναι, αν όχι εντελώς διαφορετικά, τουλάχιστον πολύ πιο αισιόδοξα.

ΕΙΔΟΣ: Αισθηματικό Δράμα Εποχής
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκρέτα Γκέργουιγκ
ΚΑΣΤ: Σίρσα Ρόναν, Έμμα Γουότσον, Φλόρενς Πιου, Ελάιζα Σκάνλεν, Λόρα Ντερν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Κρις Κούπερ, Μέριλ Στριπ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120'

Στην συζήτηση που θα ακολουθήσει ομιλητές είναι οι:

Δημήτρης Γερανιός
Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Κρήτης
Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία
Psychologist - Psychotherapist

Μαρία Μαρλαγκούτσου
Κοινωνική Λειτουργός
MsC Συμβουλευτική Ψυχολογία
Μετεκπαίδευση στην Παιγνιοθεραπεία


Κυριακή 10 Μαρτίου 18:30
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ