ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Η ομάδα των JUNIOR & SENIOR AMBASSADORS του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στο μαθητικό συνέδριο σχολείων EPAS

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. | |
Μαθητές
Eκπρόσωποι των Senior και Junior Ambassadors του 1ου Λυκείου Ναυπλίου, παρακολούθησαν το μαθητικό συνέδριο σχολείων – μελών του δικτύου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" που οργάνωσε το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αθήνας, το Σάββατο, 02.03.2024, από τις 09.00 έως 17.00.
Συνολικά, τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν 45 σύνεδροι-μαθητές, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους και οι εισηγητές ως εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν διαδικτυακά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δ. Παπαδημούλης και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. κ. Μ. Σχοινάς .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των διαφορετικών σχολείων χωρίστηκαν σε ομάδες, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και συνεργάστηκαν ανταλλάσσοντας απόψεις σε διάφορα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. 
Με διαδραστικές ασκήσεις, τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να εξασκήσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους

Στο τελικό στάδιο του εργαστηρίου γύρισαν μικρά βίντεο, όπου οι ίδιοι αναλαμβάνουν τον ρόλο του υποψήφιου ευρωβουλευτή και παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τις ιδέες τους και το όραμά τους για μια ενωμένη Ευρώπη. 
Oι δράσεις, που έλαβαν χώρα στο αμφιθέατρο και στην αυλή του σχολείου , πλαισίωσαν και ολοκλήρωσαν μια πολύ επιτυχημένη και δημιουργική συνάντηση.

Παράλληλα, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και να συμμετάσχουν σε έναν γόνιμο διάλογο, εδραιώνοντας, και αυτοί με τη σειρά τους, την ιδέα της δικτύωσης των σχολείων EPAS.
Ο απολογισμός του συνεδρίου ήταν απολύτως θετικός: είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι μαθητές - σύνεδροι εξήλθαν πιο πλούσιοι σε γνώσεις, εμπειρίες και με ενισχυμένη την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

Η ομάδα των JUNIOR & SENIOR AMBASSADORS ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ