ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

‘’Οι νύφες του Μάλτεπε’’ στον χώρο τέχνης Poeme στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. |
Project ‘’Pazari’’
Με την συμπλήρωση 100 ετών από τα γεγονότα του 1922 και την ανταλλαγή των πληθυσμών, δίνεται η αφορμή για έναν απολογισμό της περιόδου 1922-2022 με στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών και άλλων στοιχείων που επηρέασαν και διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική δημιουργία στην Ελλάδα και διεθνώς. 

Για τον σκοπό αυτό ο Εικαστικός Δημήτρης Παπαχρήστος προσκαλεί δημιουργούς των οποίων το έργο συνομιλεί με την ιστορία με στόχο την ανάδειξη εναλλακτικών αφηγήσεων και ιδεών.

22 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2024

Το ζήτημα των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων αποτελεί βασικό διακύβευμα για τις καλλιτέχνιδες Εύα Γιαννακοπούλου και Περσεφόνη Μύρτσου, οι οποίες μέσα από το αυτοβιογραφικό τους έργο ‘’Οι νύφες του Μάλτεπε’’ επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο συμπερίληψης που να ξεπερνά τα όρια του καλλιτεχνικού θεσμού και να ενσωματώνεται πλήρως με την πραγματικότητα. Η ταύτιση ανάμεσα στην τέχνη και την ζωή, φαίνεται πως αποτελεί έναν άμεσο τρόπο αμφισβήτησης των αγκυλώσεων που τα μονολιθικά αφηγήματα συνήθως προκαλούν.
Τα 4 επεισόδια του ντοκιμαντέρ ‘’ Οι νύφες του Μάλτεπε’’ θα προβάλλονται στην βιτρίνα του χώρου Poeme, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 19.00 έως τις 23.00 (ένα επεισόδιο κάθε ημέρα).

Παράλληλες δράσεις

Στις 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση όλων των επεισοδίων του έργου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το τμήμα Θεατρικών σπουδών. Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα ακολουθήσουν σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Σχετικά με τον χώρο τέχνης Poeme


Ο χώρος που στεγάζεται το Ατελιέ ανήκε σε οικογένεια προσφύγων από την Μικρά Ασία και πρόκειται για μεταγενέστερη επέκταση της ήδη υπάρχουσας προσφυγικής κατοικίας που βρίσκεται στην οδό Αγαπητού 21 στο Ναύπλιο. Το αρχικό οίκημα σώζεται σε άρτια κατάσταση και αποτελεί ένα από τα πολλά σπίτια του συνοικισμού που δημιουργήθηκαν το 1929 μετά από έγκριση της Επιτροπής Αποκατάστασης Προσφύγων για την στέγαση των νεοφερμένων. Οι κατοικίες αυτές, κάποιες από τις οποίες κατοικούνται έως και σήμερα στέκουν ως μέρη ενός ευρύτερου συνόλου διαμορφώνοντας τον μοναδικό χαρακτήρα της ιστορικής γειτονιάς του συνοικισμού. Πραγματοποιώντας μία βόλτα στις οδούς, Θερμογιάννη, Αγαπητού, Μ. Ράδου, Αγίου Ανδριανού, Άργους, Ορέστη Χαρμαντά, Αργοναυτών, Λάμπρου Φωτόπουλου και Χρυσοστόμου Σμύρνης μπορεί κανείς εύκολα να αναγνωρίσει τις σωζόμενες οικίες οι οποίες προσδίδουν μία ξεχωριστή ταυτότητα στην περιοχή.

Το Pazari project είναι ένα πρόγραμμα εκθέσεων σχετικά με την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνολικό πρόγραμμα: poemestudio.wordpress.com

Διάρκεια παρουσίασης έργου: 2024

Ελεύθερη θέαση καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Χώρος Τέχνης Poeme design and fine arts: Ι. Αγαπητού 21, Ναύπλιο.

Πληροφορίες: 2752110929
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ