ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Δράσεις Φυσικών Επιστημών από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. | |
Μαθητές
Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, το σχολείο συμμετείχε και φέτος στα Διεθνή Σεμινάρια Σωματιδιακής Φυσικής (20th International Particle Physics Masterclasses 2024) που διοργανώνει το Μετσόβειο Πολυτεχνείο υπό την εποπτεία του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ, κ. Νικόλαου Τράκα. 
Την Πέμπτη 21 Μαρτίου επτά μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης θετικής κατεύθυνσης με την καθηγήτρια Φυσικής, κα Μαρία Παπαδημητρίου, παρακολούθησαν Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων για μαθητές Λυκείου, που περιλάμβαναν διαλέξεις φυσικής επιταχυντών, ανιχνευτών και Κοσμολογίας ενώ συμμετείχαν σε ερευνητική εργασία με πειραματικά δεδομένα από τους ανιχνευτές του CERN, σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις! 
Η επαφή με την επιστημονική έρευνα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου ευχόμαστε να αποτελεσει ένα ακόμη κίνητρο για την προσπάθεια που ήδη καταβάλλουν οι τελειόφοιτοι!
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 μαθητές/τριες και από τις τρεις τάξεις του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου βρέθηκαν στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για να παρακολουθήσουν τη 2η Ημερίδα του Εκπαιδευτικού Δικτύου τηλεσκοπίων κοσμικών ακτίνων “μNet”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο εδώ κι έναν χρόνο, συνεργαζόμενο με τη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ και με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μ. Παπαδημητρίου. 
Στο πλαίσιο του προγράμματος το σχολείο εξοπλίστηκε με ανιχνευτές κοσμικής ακτινοβολίας που συναρμολόγησαν και λειτουργούν τα παιδιά, ενώ εκπαιδεύονται στις πειραματικές διαδικασίες της φυσικής των κοσμικών ακτίνων μέσω εξ αποστάσεως σεμιναρίων, γνωρίζοντας πτυχές της φυσικής επιστήμης πέρα από το πρόγραμμα σπούδων.
Η ημερίδα ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές/τριες των σχολείων του Δικτύου που «συναντιώνται» μόνο διαδικτυακά να βρεθούν μεταξύ τους αλλά και με τους υπευθύνους του προγράμματος, Δρα Αντώνιο Λέισο, αναπληρωτή καθηγητή - διευθυντή του Εργαστηρίου Φυσικής του ΕΑΠ, Δρα Απόστολο Τσιριγώτη, επισττου εργαστηρίου φυσικής, κο Λεωνίδα Ξηρό, Μsc-υποψήφιο διδάκτορα και τον κο Μιχάλη Πετρόπουλο, Μsc-υποψήφιο διδάκτορα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ