ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την απεργία στις 17 Απρίλη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:58:00 π.μ. | |
Ως εδώ
Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες Πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία της χώρας συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Με κάθε τρόπο προετοιμάζουμε την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών! Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη. Εμείς όμως επιμένουμε. Το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί. Να πληρώσουν οι ένοχοι!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη.
Προσπερνάμε τις ηγεσίες των ΕργατικώνΚέντρων του νομού που κάνουν την «πάπια» για την οργάνωση της απεργίας, μένοντας σε «κούφιες» ανακοινώσεις χωρίς ενημέρωση των εργαζόμενων, χωρίς απεργιακές συγκεντρώσεις. Προσπερνάμε, όλες αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις,μαζί με τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ, που είναι σταθερά στρατευμένες στη λογική της ανταγωνιστικότητας, των κοινωνικών διαλόγων και της κοινωνικής ειρήνης, που είναι προσκολλημένες στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα, οι εκατοντάδες απεργιακές αποφάσεις από Πρωτοβάθμια Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι εκατοντάδες απεργοί στην Αργολίδακαι στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στο Άργος, ήταν η καλύτερη απάντηση στο σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων μας. Οι εργαζόμενοι φώναξαν ότι τα προβλήματα δεν περιμένουν, ότι απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα.

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super Market, να περιμένουμε τα τάχα εποχικά καλάθια ανακούφισης για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι για να ανταποκριθούμε. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως φυσιολογικό να αναστενάζουμε σε κάθε λογαριασμό για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι «αυξήσεις» που θα προκύψουν από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, θα εξαφανιστούν «εν ριπή οφθαλμού» λόγω ακρίβειας. Ιδιαίτερα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με καθεστώς ελαστικών σχέσεων και δεν μπορούν να ζήσουν με 400 ευρώ, οι ονομαστικές αυξήσεις των 20-30 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας.

Την ίδια στιγμή που στενάζουμε στις δαγκάνες της ακρίβειας και απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση αφαιρεί από τον ιδρώτα μας 7 δισ. ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ως εδώ! Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε δεχόμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

ΚΑΜΙΑΕΜΠΛΟΚΗ–ΚΑΜΙΑΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΤΟΝΠΟΛΕΜΟ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΤΟΝΔΡΟΜΟΤΟΥΑΓΩΝΑΚΑΙΤΗΣΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ!

ΔΕΘΑΠΕΡΑΣΕΙΗΚΟΡΟΪΔΙΑΤΗΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΚΑΙΤΩΝΥΠΟΛΟΙΠΩΝΚΟΜΜΑΤΩΝΤΟΥΚΕΦΑΛΑΙΟΥΚΑΙΤΗΣΕ.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ  17 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ –ΠΛΑΤΕΙ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ - ΑΡΓΟΣ


ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣe-mail: idypal.argolidas@gmail.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ