ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Μαθητές του 1ου Λυκείου Ναυπλίου υποδέχθηκαν την αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:06:00 π.μ. | |
Σχολείο
Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 μαθητές και καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τη διακεκριμένη δημοσιογράφο και αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, την κυρία Μάρνυ Παπαματθαίου.

Ύστερα από την πολύ γόνιμη συνεργασία που είχαμε το περασμένο Φθινόπωρο, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των μαθητικών εφημερίδωνπου έχει θεσπίσει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, και την έκδοση της μαθητικής εφημερίδας του σχολείου μας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ», η κυρία Παπαματθαίου, που είναι και η «ψυχή» αυτού του θεσμού, είχε αποδεχθεί ευγενικά την παράκλησή μας να μας επισκεφθεί και να συζητήσει δια ζώσης με τους μαθητές μας, στην πρώτη ευκαιρία που θα την έφερνε ο δρόμος στην πόλη μας. Και δεν μας ξέχασε! 

Το μεσημέρι του Σαββάτου μας έκανε την τιμή να έρθει στο σχολείο μας και να συνομιλήσει για δύο περίπου ώρες με μαθητές που συνέγραψαν τα άρθρα της εφημερίδας, καθώς και με μαθητές που είναι Εθελοντές Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ενημερώθηκε από τον καθηγητή κ. Τόλη Κοΐνηγια την ιστορικό παρελθόν του χώρου και του κτιρίου που στεγάζει σήμερα το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, καθώς και για την ιστορία των εφημερίδων που έχουν εκδοθεί στην πόλη μας, και η ίδια μας μίλησε για την αγάπη της για τη δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ. 

Μέσα από τις ερωτήσεις των μαθητριών και μαθητών που βρέθηκαν σε αυτή τη συνάντηση αναδύθηκαν καίρια ζητήματα, όπως η δύναμη και η ευθύνη του Τύπου, η δημοσιογραφική δεοντολογία, η ελευθεροτυπία και η αντικειμενικότητα στην μετάδοση της είδησης, η αναγκαιότητα εύρεσης και διασταύρωσης έγκυρων πηγών, οι κίνδυνοι παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, η ανάγκη διαμόρφωσης θεμελιωδών ηθικών αξιών από μικρή ηλικία και οι ευθύνες όλων των φορέων αγωγής και διαπαιδαγώγησης. Στην εποχή κυριαρχίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της εύκολης και γρήγορης αναπαραγωγής ειδήσεων στο διαδίκτυο, η έντυπη, έγκυρη και υπεύθυνη ειδησεογραφία αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο.

Αποχαιρετήσαμε την κα. Παπαματθαίουαφού πρώτα «ξεδιπλώσαμε» και κρατήσαμεμπροστά μας την εφημερίδα του σχολείου μας «Το ΒΗΜΑ του Ναυπλίου»! Και φυσικά, αφού πρώτα μας ανέθεσε για το άμεσο χρονικό διάστημα ένα πολύ ουσιαστικό ρεπορτάζ!

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία ΜάρνυΠαπαματθαίουγια τη ζεστή, ειλικρινή και πολύ ουσιαστική συζήτηση που μας χάρισε!Της ευχόμαστε «καλές ειδήσεις»!

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ