ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δράση για τις Ευρωεκλογές στο 2ο Λύκειο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:06:00 μ.μ. | |
Διαδικτυακή συζήτηση
Στις 18 Απριλίου είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε διαδικτυακά στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – EPAS» τον κ. Μιχάλη Φεφέ, Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τον κ. Σταύρο Σαμουηλίδη, Υπεύθυνο Ψηφιακών Μέσων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 

Την εκδήλωσή μας με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Συμμετέχω – Δεν απέχω – Η ψήφος μας αλλάζει την Ευρώπη» άνοιξε ο κ. Φεφές, ο οποίος μας θύμισε ότι σαν σήμερα το 1951 υπογράφτηκε στο Παρίσι η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα που αποτέλεσε προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια μας εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο τα χαρακτηριστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τον τρόπο λειτουργίας και αλληλεπίδρασης των θεσμών της με έμφαση στη ρύθμιση της εξουσίας και τη θέσπιση του Ενωσιακού Δικαίου. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το μοναδικό όργανο που εκλέγεται άμεσα και λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα προς όφελος της ενωμένης Ευρώπης επισημαίνοντας τη σημασία συμμετοχής μας στις εκλογές αν δεν θέλουμε κάποιος άλλος να αποφασίζει για εμάς. Τέλος, μέσα από πολλά παραδείγματα της καθημερινής ζωής αναφέρθηκε στα οφέλη που απολαμβάνουμε όλοι ως πολίτες από τη συμμετοχή της χώρας μας ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα Erasmus μέσω του οποίου πρόσφατα μαθητές/τριες και καθηγήτριες του σχολείου μας ταξίδεψαν στη Γερμανία.
Από τη δική του πλευρά ο κ. Σαμουηλίδης μας εξήγησε τον ρόλο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ακομμάτιστη εκστρατεία που διεξάγει με σκοπό την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές. Ιδιαίτερα εστίασε στο ότι το βασικό μήνυμα πρέπει να είναι η συμμετοχή μας ως ενημερωμένων πολιτών σε αυτές. Γι’ αυτό μας πρότεινε τρόπους ενημέρωσης εστιάζοντας στα ψηφιακά μέσα όπως οι πλατφόρμες mazi.eu και Youth hub μια και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και το προτιμούμε για την ενημέρωση μας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι δύο ομιλητές συνομιλούσαν μεταξύ τους συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον και κρατώντας ζωηρό το ενδιαφέρον μας ενώ συχνά παρεμβαίναμε για να υποβάλλουμε ερωτήσεις. Στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε ότι η συμμετοχή της χώρας μας ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο οφέλη έχει να μας προσφέρει και ότι η συμμετοχή μας στις επικείμενες ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου είναι ο μοναδικός τρόπος για διατηρήσουμε αυτά τα οφέλη και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα.

Ευχαριστούμε θερμά τους δύο ομιλητές για την ευκαιρία που μας έδωσαν να έχουμε αυτή την ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι την εκδήλωσή μας παρακολούθησε και στήριξε το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ