ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας: Μια ακόμα χαμένη χρονιά...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. | |
Πορτοκάλια
Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι αυτή θα είναι μια εξαιρετική χρόνια για τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας εξελίχθηκε σε μια από τις χειρότερες και μάλιστα αν συνυπολογίσουμε και ότι τα τελευταία χρόνια αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο μιλάμε ξεκάθαρα ότι ο κόσμος οδηγείται πια στο να τα εγκαταλείψει ομαδικά.

Είναι μεγαλη πια η απογοήτευση και το χειρότερο απ όλα είναι ότι δεν φαινεται να αλλάζει κατι. Εμεις απ την πλευρά μας θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε κάποια θέματα και ο καθένας από εμάς ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας βοηθησει από το δικό του πόστο στον βαθμό που μπορεί.

Κατά πρωτον πρέπει να αντιμετωπισθεί το πρόιον ως ενα είδος που παει να υποβαθμιστεί ποιοτικά αλλά και ποσοτικά.Ο μόνος τρόπος είναι το υπουργείο Γεωργίας να καταλαβει ότι τα χωράφια με τις τιμεσ της ΔΕΗ των λιπασμάτων και σε συνδυασμο με το ελεεινές τιμές που το πουλάμε είναι
αδύνατον να τα καλλιεργήσουμε .

Η αδιαφορία του κράτους φαινεται άλλωστε που ενώ έχει πλημμύρισει ολη η Ευρώπη με Πορτοκαλια Αιγύπτου αμφιβόλου ποιότητας κανένας δεν έχει κάνει κατι μέχρι και ο κος Μητσοτάκης σε πρόσφατη επίσκεψη του δεν έκανε καμία νύξη για το θέμα.

Επίσης φορείς που όταν είχε τιμή το προϊόν έβγαιναν και έλεγαν να μην πουλήσουμε κάτω από 30 λεπτά το κιλό τώρα που είναι;

«Χάθηκαν;;!!»

Περιμένουμε να μας πουν τώρα που παρα πολλοί παραγωγοι πούλησαν τιμή χυμου στα 0,15 λεπτά καθαρά πως να καλλιεργήσουν και οχι μόνο να μιλάνε εκ του ασφαλούς.

Κάποια συσκευαστηρια επίσης δείχνουν να ξεχνούν και τους πελάτες τους και ότι όπως έχουμε ξαναγράψει έχουμε αλληλοστηριχτει για πολλά χρόνια και με αφορμή και την μικροκαρπια και ισως την έλλειψη παραγγελιων(εύχομαι και πιστεύω να μην υπήρχε κάποια αλλη σκοπιμοτητα) απορρόφησαν μικρές ποσότητες σε μια τόσο δύσκολη χρόνια κλείνοντας πρόωρα.

Φυσικα και εμεις μπορούμε να κάνουμε το ίδιο γιατί όσο και να μην μας αρέσει το σωστό για την επιβίωση μας ειναι να στηρίξουμε αυτους που μας στηρίζουν κατι που και εγώ που έχω αναλάβει την σύνταξη του κειμένου το κατάλαβα φέτος που παρ ολη την διάθεση αμοιβαίας συνεργασίας που είχα δυστυχώς αυτή αποδείχθηκε μονόπλευρη.

Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω κλείνοντας ειναι ότι θελουμε πραγματικές λύσεις, βοήθεια οχι οικονομική αλλά ουσιαστική τόσο για την παραγωγή και την ποιότητα αλλά και για την διάθεση των προϊόντωντπυ μας.

Δεν ειναι δυνατόν να είμαστε παντού γνωστοί για τα εσπεριδοειδη μας και να είμαστε κάθε χρόνο έρμαιο μια του πάγου,μια της ΔΕΗ και μια των εισαγωγών της Αίγυπτου!!!
Νισάφι πια κουραστήκαμε.

Τέλος κλείνοντας θέλω να πω κατι πολύ σοβαρό και κρίσιμο που δυστυχωσ δείχνει κακες προθεσεισ από το υπουργείο Γεωργιας το ότι δηλαδή ενόψει των βιολογικών προϊόντων που έπρεπε να έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες!!! και ο κόσμος έχει σπαταλήσει και χρόνο και χρήμα για την μετατροπή των καλλιεργειών του σε βιολογικές επειδη δήθεν δεν υπολόγισαν καλά τα ποσά σκέφτονται να τα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό.Με αλλά λόγια αλλά ποσά έχουν εξαγγείλει και αλλά θέλουν να δώσουν μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία και ανοργανωσιά.Ας ελπίσουμε να βρουν μια λύση και να καταλάβουν οτι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!

Με εκτίμηση Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ