ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ημέρες αστροσωματιδιακής φυσικής για μαθητές του 3ου Λυκείου Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:26:00 π.μ. | |
Σχολική αίθουσα
Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άργους, συμμετείχαν σε τρεις εκπαιδευτικές δράσεις με αντικείμενο την Φυσική στοιχειωδών σωματιδίων και τις κοσμικές ακτίνες.
Την Πέμπτη 21 Μαρτίου οκτώ μαθητές συμμετείχαν στο «20th International Particle Physics Masterclass 2024», που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ, στην Αθήνα. Μαθητές με ενδιαφέρον προς τις θετικές επιστήμες, παρακολούθησαν προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων και μυήθηκαν στις μεθόδους της βασικής έρευνας για την ύλη και τις δυνάμεις της. Επεξεργάστηκαν πραγματικά γεγονότα από το πείραμα ATLAS του CERN και συνομίλησαν με διακεκριμένους ερευνητές συγκρίνοντας τα αποτελέσματά τους, με αυτά την ερευνητών. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Διεθνής ομάδα εκλαΐκευσης της Φυσικής, επικεφαλής της οποίας στην Ελλάδα, είναι ο κ. Ν. Τράκας ομ. καθηγητής του ΕΜΠ.
Την Τρίτη 26 Μαρτίου μαθητές του σχολείου που θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του διεθνούς ερευνητικού κέντρου της Γενεύης, παρακολούθησαν διαδικτυακά μια εκτενή παρουσίαση του CERN από τον κ. Τράκα. Οι μαθητές αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον έλληνα ερευνητή, που συμμετέχει στα πειράματα της εξερεύνησης της δομής της ύλης, για την ιστορία, τις εγκαταστάσεις, τα μεγάλα πειράματα και τα επιτεύγματα των ερευνών του CERN.
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, η ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν στο δίκτυο μ-Νet επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στην Πάτρα. Το σχολείο για 3η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο παραπάνω πρόγραμμα ανίχνευσης και καταγραφής των χαρακτηριστικών της κοσμικής Ακτινοβολίας. Είναι ένα από τα 20 ελληνικά σχολεία στα οποία έχει συναρμολογηθεί από μαθητές, εγκατασταθεί και βαθμονομηθεί σύστημα ανιχνευτών κοσμικής ακτινοβολίας, το οποίο σύντομα θα αρχίσει να καταγράφει και να συγκεντρώνει αποτελέσματα. Στο ΕΑΠ διοργανώθηκε η 2η Ημερίδα Εκπαιδευτικού Δικτύου μ-Net, στην οποία ήταν ομιλήτρια και η μαθήτρια του σχολείου Εύη Βασιλοπούλου.
Άργος, Πέμπτη 4/4/2024

Ο Δ/ντής
Παντελής Ρουμελιώτης


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ