ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

42 απάτες έκαναν Βούλγαροι και Ρομά που συνελήφθησαν σε Αργολίδα και Ηλεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:32:00 μ.μ. | | |
Αγγελίες αυτοκινήτων
Με ευρείας κλίμακας επιχείρηση που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, Πύργου, Άργους και Ναυπλίου και της Ο.Π.Κ.Ε. στην Ηλεία και την Αργολίδα, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει τουλάχιστον 42 απάτες σε όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας 180.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2023.

Από την έρευνα της Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι η σπείρα είχε απλώσει τα δίχτυα της σε Πάτρα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γιάννενα, Καρδίτσα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη, αναρτώντας σε προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης αγγελίες για την πώληση πολυτελών οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων. 

Τα μέλη της ζητούσαν από τους επίδοξους αγοραστές να καταθέσουν προκαταβολές ή ολόκληρη την αξία μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής, ενώ στις περιπτώσεις που εμφανίζονταν οι ίδιοι ως αγοραστές, έστελναν στους πωλητές πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, το πρωί της Δευτέρας, συνελήφθησαν ένα ζευγάρι Βουλγάρων και τρεις Ρομά, μεταξύ των οποίων είναι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα 40 άτομα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων μεταφέρονταν τα ποσά από τις απάτες. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τραπεζικά βιβλιάρια και κάρτες, κάρτες ΟΠΑΠ και ένα αυτοκίνητο.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες και πλαστογραφίες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ΄ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και άλλες περιπτώσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ