ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Διαχείριση άγχους μαθητών και γονέων στο 1ο Λύκειο Άργους ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:28:00 μ.μ. | |
Διάλεξη
Την Τετάρτη 03/04/24 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας υποστηρικτική δράση για τους μαθητές και τους γονείς της Γ΄ Λυκείου με στόχο την ψυχική τους προετοιμασία ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Συγκεκριμένα μαθητές και γονείς της Γ΄ Tάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα σεμινάριο στρατηγικών αντιμετώπισης και διαχείρισης του άγχους που κρίνονται αναγκαίες, τόσο στην προετοιμασία των μαθητών για την εξεταστική διαδικασία, όσο και στη γενικότερη αντιμετώπιση του άγχους, ως μελλοντική δεξιότητα, στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.
Στην εκπαιδευτική διαδικασία πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν αισθήματα άγχους και στρες, κυρίως κατά την εξεταστική περίοδο, με αποτέλεσμα να σημειώνουν μειωμένη επίδοση και χαμηλότερα αποτελέσματα από αυτά των προσδοκιών τους.
Ταυτόχρονα οι γονείς δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν το παιδί τους, πώς να κατανοήσουν το άγχος που βιώνει, πώς να μην το επιβαρύνουν. Ο γονιός δεν μπορεί να βλέπει το παιδί του να υποφέρει, να βιώνει δύσκολα συναισθήματα. Στην πορεία συνήθως αντιλαμβάνεται ότι άθελά του προβάλλει στο παιδί τις δικές του αγωνίες, το δικό του άγχος που εντείνεται από τις δικές του ανεκπλήρωτες επιθυμίες.
Ευχαριστούμε θερμά το εξειδικευμένο προσωπικό της Ψυχιατρικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και συγκεκριμένα : την κα Γαμβρουλά Αικατερίνη, Συντονίστρια Δ/ντρια Ψυχιατρικού Τμήματος και τις ασκούμενες Ψυχολόγους του τμήματος, Μαρίνα Σχίζα και Χριστίνα Χρόνη, που προσπάθησαν καταρχήν να «καθαρίσουν» τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό των παιδιών μας και με συμβουλευτική να εισάγουν τους γονείς τους σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Η Διευθύντρια 
Λένα Παπαθανασίου 
Οικονομολόγος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ