ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Τι απαντάει η Ολυμπία Τελιγιορίδου στην ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 μ.μ. | |
Βουλευτής
Καμία έκπληξη δεν μου προκάλεσε η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίσκεψή μου στην Αργολίδα και τη συζήτηση που είχα με αγροτικούς φορείς. Πρόκειται για το γνωστό αφήγημα των ίσων αποστάσεων του ΚΚΕ από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ στην προσπάθειά του να καταστεί "ο αγνός υπερασπιστής" του αγροτικού κόσμου και των συμφερόντων του λαού μας.

Η αλήθεια όμως είναι πως οι μάχες στην ΕΕ δίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Κι επειδή η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν μπορεί να συνεχιστεί ενημερώνω το ΚΚΕ Αργολίδας πως οι τρεις κανονισμοί της ΚΑΠ 2023-2027 (για τα Εθνικά Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ, για τη χρηματοδότηση και την παρακολούθηση της ΚΑΠ και για την Κοινή Οργάνωση Αγοράς της ΚΑΠ) ψηφίστηκαν στις 23/11/2021 στο Ευρωκοινοβούλιο από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο ανήκει η ΝΔ), του Renew Europe και από τη μεγάλη πλειοψηφία της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ενώ καταψηφίστηκαν από τις πολιτικές ομάδες της Αριστεράς (στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και των Πρασίνων.

Συνεπώς, η ΚΑΠ 2023-2027 είναι απότοκο της προχειρότητας στον σχεδιασμό, του τακτικισμού, του καιροσκοπισμού και του συμβιβασμού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Renew Europe και της μεγάλης πλειοψηφίας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Επιπλέον οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απορρίψανε τον Μάρτιο του 2019,
σχετική τροπολογία που είχαν καταθέσει οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ της εξωτερικής σύγκλισης των ενισχύσεων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, όπως και αντίστοιχη τροπολογία που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

Η Ελλάδα, όντως, διατήρησε το ίδιο ποσό με την προηγούμενη ΚΑΠ, δηλαδή
19,3 δις € για την περίοδο 2023-2027. Όμως, τα προβλήματα κατά την εφαρμογή της
ΚΑΠ, από τον πρώτο κιόλας χρόνο, οφείλονται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο (ΕΣΣ) για τη ΚΑΠ, το οποίο κατατέθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30-12-2021 (μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2021) και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 21-12-2022.

Είναι το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΝΔ αυτό που μείωσε κατά 27% τις επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους, 19% στις μόνιμες καλλιέργειες και 17% στις αρόσιμες καλλιέργειες. Γι αυτήν την αλήθεια το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του δεν βρήκε να πει ούτε λέξη και δεν ανέφερε πουθενά πως το Εθνικό Στρατηγικό σχέδιο που κατέθεσε η ΝΔ είναι αυτό που κόβει 240 εκ τον χρόνο από τις τσέπες των αγροτών ( μόνο από τη Βασική Ενίσχυση) και όρισε τα ανεφάρμοστα οικολογικά σχήματα. Για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ αποφεύγει να καταδικάσει επί της ουσίας την πολιτική της ΝΔ και αρέσκεται στο "όλοι ίδιοι είναι".

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη που αγωνίζεται στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προτεραιοτήτων του πρωτογενή τομέα και έχει διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις, για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημογραφική ανανέωση της υπαίθρου, την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, την διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας, την πρόσβαση των καταναλωτών σε ασφαλή και σε προσιτές τιμές προϊόντων, την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Τέλος σέβομαι την άποψη του ΚΚΕ για την ΕΕ αφού όμως είναι τόσο κατά της Ε.Ε. ας μας ενημερώσει αν επιχορηγήθηκε και με ποια ποσά, η εταιρία του ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ στο Κρυονέρι Αττικής την περίοδο 2004-2010 (ιδιοκτησίας του τότε) από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ