ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

«Ταξιδέυοντας με την Ιθάκη», αφιέρωμα στον Καβάφη, στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:19:00 μ.μ. | |
Μαθητές
Στις 23/05/2019 οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα παρουσίασαν αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Κ.Π.Καβάφη.
Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Ταξιδεύοντας με την Ιθάκη [Κι αν δεν μπορώ να πάω με τα πόδια, θα πάω με το μυαλό]». Εμπνευσμένοι όχι μόνο από το πλούσιο έργο αλλά και από την προσωπικότητα του ποιητή, παρουσίασαν μία συγκλονιστική παράσταση έχοντας σαν κεντρική ιδέα την «Ιθάκη».

Ποιήματα, θεατρικά δρώμενα, μουσική και χορός συγκλόνισαν τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της διαδρομής των μαθητών που, με αφορμή τον Καβάφη, περιέγραψαν προσωπικά τους βιώματα, εξέφρασαν τις σκέψεις τους και τον αγώνα τους για να βρουν τη δική τους «Ιθάκη». Έδειξαν ότι ο εγκλεισμός δεν τους εμποδίζει να ονειρεύονται (Κι αν δεν μπορώ να πάω με τα πόδια,θα πάω με το μυαλό…).
Από τις πιο όμορφες στιγμές του αφιερώματος ήταν το βαλς που χόρεψαν οι μαθητές με τις δασκάλες τους αποδεικνύοντας τη δύναμη και την ιερότητα της σχέσης εκπαιδευτικού και μαθητή.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές κλήθηκαν πάνω στη σκηνή, ένας -ένας ονομαστικά, από τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Δαμιανό Πέτρο, και απόλαυσαν το θερμό χειροκρότημα των καλεσμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στην προετοιμασία και την παρουσίαση του αφιερώματος-ακόμη και οι μαθητές που δε γνωρίζουν ελληνικά, βοήθησαν στη μουσική και, κυρίως, στα σκηνικά, που τα δημιούργησαν εξ ολοκλήρου μόνοι τους με την καθοδήγηση της δασκάλας τους.
Την εκδήλωση απόλαυσαν όχι μόνο οι καλεσμένοι, αλλά και οι μαθητές που συμμετείχαν καθώς απέδειξαν κυρίως στον εαυτό τους ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αρκεί να πιστέψουν στις δυνάμεις τους.

Το υλικό αποτελεί συμμετοχή του Γυμνασίου και Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) στην Ίδρυση και Θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Καβάφη 29/04/2024, κατόπιν πρότασης της Partner Γκέλης Ντηλιά.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Βόλο 27-29/04/2024
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ