ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις Μυκήνες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:06:00 π.μ. | | |
Παιδιά ζωγραφίζουν
Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 το σχολείο μας μετέβη στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Πρόκειται για ένα γεγονός παγκοσμίου ενδιαφέροντος και κυρίως μια μοναδική εμπειρία ζωής για τα παιδιά μας που δεν συμβαίνει καθημερινά και τους δόθηκε η ευκαιρία να την ζήσουν.

Το σχολείο μας, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο των Φιχτίων και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας είχαν την χαρά και την τιμή να επιλεγούν και να προσκληθούν από το Δήμο Άργους-Μυκηνών για να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε δράσεις στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών λόγω εντοπιότητας.

Ο Ολυμπισμός ως Ιδέα έχει τις ρίζες του στην Αρχαιότητα και στο πνεύμα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο περιείχε το θρησκευτικό στοιχείο, το κάλλος, την ευγένεια, την λιτότητα, την αγνότητα, την εκεχειρία, την αγωνιστικότητα, και γενικά το πνευματικό ήθος και την ιερότητα για την ανθρώπινη ζωή.

Ο Ολυμπισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που προωθεί και συνδυάζει σε αρμονικό σύνολο τις αρετές του σώματος και της ψυχής. Συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας, την εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και το σεβασμό για οικουμενικές αξίες. Ο σκοπός του Ολυμπισμού είναι να θέσει παντού τον Αθλητισμό στην υπηρεσία της αρμονικής ανάπτυξης του ανθρώπου, ενθαρρύνοντας την δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας, η οποία ενδιαφέρεται για την διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι Εικαστικές παρεμβάσεις και δράσεις διοργανώθηκαν από την κατεύθυνση των Εικαστικών του σχολείου μας, συμμετείχαν ωστόσο μαθητές και μαθήτριες όλων των κατευθύνσεων του σχολείου μας, οι οποίοι συνέπραξαν άριστα για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος. Στο χώρο των Μυκηνών συνέπραξαν ζωγραφίζοντας και οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Των Φιχτίων.

Συνόδευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου οι εκπαιδευτικοί: Αγγελική Σαλάκου, Βασιλική Κωστοπούλου, Ρένα Χατζηκυριακίδου, Ισμήνη-Μαρία Χαντζή, Χρυσούλα-Μαρία Αναστασάκη, Μυλωνάς Δημήτριος και Κλεοπάτρα Κωδούνα.

Υπεύθυνοι για το Εικαστικό Εργαστήρι : Μυλωνάς Δημήτριος , Κωδούνα Κλεοπάτρα και Μάγδα Μάρα.

Λίγο παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικό φωτογραφικό gallery από την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς επίσης και από τις δράσεις του σχολείου μας.
Κείμενο: Ανδρέας Τσεκές
Φωτογραφίες: Κλεοπάτρα Κωδούνα, Δημήτριος Μυλωνάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ