ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Στο Λυγουριό ο Μητροπολίτης Αργολίδας για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Δεσπότης
Με κάθε λαμπρότητα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ,τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδας την Κυριακή 7 Απριλίου 2024. 
Στην μεγαλοπρεπή θεία λειτουργία συμμετείχε ο εφημέριος του ναού , π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος , ο οποίος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Αργολίδας που τέλεσε την θεία λειτουργία και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας . 
Ο Μητροπολίτης Αργολίδας κατά την θεία λειτουργία ευλόγησε τα σταυρολούλουδα , τα οποία συνηθίζεται να δίνονται ως ευλογία στους πιστούς.
Καθόλη τη διάρκεια της θείας λειτουργίας είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Ξύλου.
Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως είναι μεγάλη και δημοφιλής εορτή του Χριστιανισμού. Πρόκειται για μια κινητή γιορτή και για αυτό το λόγο κάθε χρόνο πέφτει σε διαφορετική ημερομηνία. Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως γιορτάζουμε και τιμούμε το σύμβολο του σταυρού. 
Ο Χριστός σταυρώθηκε και πέθανε πάνω στο σταυρό έως ότου να αναστηθεί τρεις ημέρες αργότερα. Από τότε, ο σταυρός αποτελεί σύμβολο του Χριστιανισμού με ιδιαίτερη σημασία. Για αυτό το λόγο, κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί μία ημέρα στην οποία οι πιστοί συνηθίζουν να προσκυνούν τον σταυρό.
 Ο αυθεντικός σταυρός πάνω στον οποίο σταύρωσαν τον Χριστό είναι ξύλινος (τίμιο ξύλο). Για αυτό το λόγο οι περισσότερες εκκλησίες προτιμούν να έχουν σταυρό κατασκευασμένο από κάποιο ξύλο έτσι ώστε να αναπαριστά καλύτερο τον αυθεντικό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ