ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Τάσος Λάμπρου: Κάποιοι αποφάσισαν πάλι για εμάς χωρίς εμάς, την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου Μάσσητος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. | |
Τάσος Λάμπρου
Σήμερα Τρίτη ,το απόγευμα στις 6.00μμ ,σε αίθουσα συνεδριάσεων του Λυκείου Κρανιδίου συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας με κύριο θέμα την απόφαση σχετικά με την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου Μάσσητος στην πόλη του Κρανιδίου.


Μια απαράδεκτη και καταχρηστική απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα τόσο στους κατοίκους της Ερμιονίδας όσο και θα πλήξει την τοπική μας κοινωνία σε όλες τις οικονομικές της δραστηριότητες.

Κάποιοι αποφάσισαν πάλι για εμάς χωρίς εμάς χωρίς να ενημερώσουν τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευρύτερα την τοπική κοινωνία.

Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η χιλιομετρική απόσταση μας από την πρωτεύουσα του νομού αποτελεί σοβαρό επιχείρημα για την αναγκαιότητα της διατήρησης του όταν διατηρούν το Ειρηνοδικείο Άργους στην νέα διοικητική δομή, κάποιοι μας κοροϊδεύουν δεν κατανοούν την κοινή λογική, και συνεχίζουν εξυπηρετούν παλαιοκομματικές σκοπιμότητες.

Η προτεινόμενη διοικητική δομή στην συγκρότηση των Δικαστηρίων της χώρας είναι αποκλειστική επιλογή της παρούσας κυβέρνησης η οποία επιχειρηματολογεί ότι με αυτό θα επιτύχει την επίσπευση των δικαστικών αποφάσεων.....

Πότε η υπερσυγκέντρωση διοικητικών δομών, υπηρεσιών, ανθρώπινου δυναμικού δεν επιλύει προβλήματα αντίθετα τα πολλαπλασιάζει.

Μόνο η ουσιαστική αποκέντρωση με πόρους, με αρμοδιότητες, με ανθρώπινο δυναμικό, με πρόγραμμα δράσης επιτυγχάνει θετικά αποτελέσματα.

Τέρμα τα ψέματα, είναι συνειδητή απόφαση της παρούσης Κυβέρνησης ο Συγκεντρωτισμός σε όλες τις επιλογές της, σε όλες τις αποφάσεις και θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα σε όλες τοπικές κοινωνίες.

Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις αποφάσεις τους ,με τις ενέργειες τους καταστρατηγούν την φυσιογνωμία ενός τόπου, μίας τοπικής κοινωνίας, την ιστορία ενός τόπου ο οποίος χάνει σταδιακά όλες τις υπηρεσίες του και μετατρέπεται σε περιφερειακό οικισμό.

Σε αυτήν την υποβάθμιση απαιτείται να αντισταθούμε, φτάνει πια, οι αυτοσχεδιασμοί έχουν ένα όριο και ήδη αυτό εξαντλήθηκε.

Ο Δήμος Ερμιονίδας με τις σημερινές αποφάσεις δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, στα ψηφίσματα, στις επιστολές, χρειάζονται σημαντικές αποφάσεις άμεσης αντίδρασης, κατάθεση επιχειρημάτων να τεκμηριώσουμε την ορθότητα των επιχειρημάτων μας αλλά δυναμικές κινητοποιήσεις εάν χρειαστεί .

Η χιλιομετρική απόσταση από το Ναύπλιο, η γεωγραφική φυσιογνωμία, και η ιστορικότητα του Ειρηνοδικείου Μασσητος, η αυξητική πληθυσμιακή προοπτική σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της Ερμιονίδας, η ταλαιπωρία των κατοίκων από τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, αλλά τα οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα από την κατάργηση των υπηρεσιών σε ένα τόπο είναι τα ισχυρά επιχειρήματα μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την δίκαιη μάχη.

Φτάνει πια οι αποφάσεις που υποβαθμίζουν την Ερμιονίδα μας.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ