ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

"Minerva red": Το φαινόμενο με την Αφρικανική σκόνη που μας έπνιξε - Πότε θα πάρουμε ανάσα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:44:00 π.μ. | |
Θολό τοπίο στο Ναύπλιο
Απόκοσμες εικόνες καταγράφηκαν χθες και στην Αργολίδα αλλά και στη νότια Ελλάδα από την αφρικανική σκόνη που βρίσκεται στην περιοχή μας από τη βόρεια Αφρική.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο με την ονομασία «Minerva red» μετέφερε από τη Λιβύη μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης δυσχεραίνοντας την ποιότητα του αέρα. Για αυτόν τον λόγο οι πνευμονολόγοι προχωρούν σε συστάσεις τόσο για τον γενικό πληθυσμό αλλά κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ανέφερε πως την Τρίτη, στην οπτική κορύφωση του φαινομένου, οι συγκεντρώσεις που είχαν καταγραφεί ήταν της τάξης των 100-120 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ σήμερα το πρωί, οι μετρήσεις ήταν της τάξης των 700 - 800 μικρογραμμαρίων.

«Έχει κατέβει χαμηλά σήμερα η σκόνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Το φαινόμενο κάλυψε από άκρη σε άκρη την Ελλάδα.
Η πρόγνωση του dust/meteo για το ισχυρό επεισόδιο – Τι πορεία δείχνουν οι χάρτες

Η αφρικανική σκόνη οδεύει προς το Αιγαίο σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του dust/meteo.

Ο λόγος είναι η επικράτηση δυτικών βορειοδυτικών ανέμων που θα έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική μεταφορά των υψηλών συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης προς το Αιγαίο σήμερα Τετάρτη (24/3).
Ο πρώτος χάρτης του dust/meteo δείχνει την πορεία που θα έχει η αφρικανική σκόνη τις μεσημεριανές ώρες σήμερα Τετάρτη (24/3).
Ο δεύτερος χάρτης δείχνει την πορεία της Minerva Red τις βραδινές ώρες σήμερα Τετάρτη (24/3).
Οι προγνώσεις καταδεικνύουν ότι για αύριο Πέμπτη (25/4) η αφρικανική σκόνη θα «χτυπήσει» τα Δωδεκάνησα όπου αναμένοντα υψηλές συγκεντρώσεις από τη σκόνη της Σαχάρας.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ