ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Τα σχολεία στο Ναύπλιο εκπέμπουν SOS (γράφει ο Κωνσταντίνος Κουβαράς)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 μ.μ. | | |
Κωνσταντίνος Κουβαράς
Κε Δήμαρχε του Δήμου Ναυπλιέων τι θα γίνει με τα Σχολεία μας; Την Τρίτη στις 23 Απριλίου 2024 συναντηθήκατε με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ναυπλίου. Με σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση μας πληροφόρησε ότι σας έθεσε τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, την επικινδυνότητα των προαυλίων και τα κτιριακά προβλήματα.

Επίσης σας τόνισε το θέμα της ασφάλειας των σχολικών μονάδων, το θέμα του προσεισμικού ελέγχου και της στατικότητας των κτιρίων αλλά και την αναγκαιότητά ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων (τώρα μάλιστα, τα πιάσαμε τα λεφτά μας, ιδίως για το τελευταίο, εδώ δεν υπάρχουν τα βασικά, μπράβο κουράγιο η Ένωση έστω που το ανέφερε). Αλήθεια με το Τεχνικό Επιμελητήριο τι γίνεται; Θα συνδράμει στον έλεγχο των κτηρίων λόγω μη δυνατότητας της Τεχνικής μας Υπηρεσίας (βλέπετε είναι πολλές οι επιβλέψεις των Δημοσίων Έργων, δεν προλαβαίνουν τα παιδιά), ή κι αυτό το ’χει ρίξει στο σορολό (λέξη αργκό που περιγράφει την αδιαφορία); Περνάνε οι μήνες.

Εν συνεχεία, ο κ. Δήμαρχος παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κινδυνεύουν τα παιδιά (τι λέτε; τέτοια ενσυναίσθηση;), αλλά η κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών είναι συγκεκριμένη και δε φτάνει, τα χρήματα στις σχολικές μονάδες για επισκευές θα δοθούν με ιεράρχηση των προβλημάτων.

Στην κομβική ερώτηση (και άκρως λογική θα πρόσθετα), πώς θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Κε Δήμαρχε τι θα κάνετε; Δεν υπάρχει σχέδιο; Δηλαδή για να καταλάβω, τόσους μήνες βγαίνετε από τα ρούχα σας για τα κακώς κείμενα του πρώην Δημάρχου, αναδεικνύετε τα χρέη, και απλώς επαφίεστε σε Δανεικά. Τίποτα άλλο; Κε Δήμαρχε και κύριοι της Δημοτικής Αρχής δεν είστε διαχειριστές σε πολυκατοικία που παραλάβατε τα άπλυτα του προηγούμενου, και μένετε εκεί. Η θέση σας είναι πολιτική και όχι διαχειριστική. Οφείλετε να ασκείτε πολιτική, δεν είστε λογιστές. Κάτι πρέπει να κάνετε. Τίποτα; Κενό;

Είναι απίστευτο που το παραδέχεστε τόσο απροκάλυπτα και δεν κουνιέται φύλλο. Γεννάται άπειρη απογοήτευση κι απόγνωση θα έλεγα, αγαπητοί μου συμπολίτες. Τραγικό.

Δεν προσπαθείτε καν, να πείτε έστω για τα μάτια του κόσμου, θα το παλέψουμε, θα πάμε στην Αθήνα, ότι μπορούμε, κι ας μην φέρουμε τίποτα. Αλλά αυτό, δεν έχουμε κάποιο σχέδιο, τι να πω;


Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά γυρνάνε και οι άνθρωποι της Ένωσης και σας λένε ότι θα στηρίξουν τη Δημοτική αρχή εφόσον διεκδικήσει κονδύλια από το κράτος. Τι άλλο να κάνουν κι αυτοί οι Χριστιανοί; Να πάνε αυτοί στην Αθήνα;

Δεν ξέρω, βαριανασαίνω και θλίβομαι.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Κουβαράς

Υ.Γ. Επίσης πολύ καλή η ιδέα της Ένωσης στο τέλος ώστε τα Σχολεία να είναι ανοιχτά για τα παιδιά μας τα απογεύματα, με φύλακες που να μπορούν να ανοίγουν και να έχουν την ευθύνη για το χώρο των προαυλίων. Σε μια εποχή που θέλουμε τα παιδιά μας να βγαίνουν στη γειτονιά, να κοινωνικοποιούνται και να μην κλείνονται στα σπίτια μπροστά σε οθόνες, οφείλουμε να τους δίνουμε επιλογές σε χώρους άθλησης και παιχνιδιού. Μπράβο στην Ένωση. Ακούει κανείς; Οέο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ