ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Συνέντευξη τύπου για το προσυνέδριο "Ψαλτικής Τέχνης" στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:05:00 μ.μ. | | |
Καρκαλάτος - Πολίτης - Δαρλάσης
Στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο Νοτίου Ελλάδος του 3 Διεθνούς Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής κοινότητας , με τίτλο ''ΨΑΛΤΙΚΗ 2.0 '', Ψαλτική τέχνη - Η Πρόσφυξ Ελληνίς από τις 30 Μαίου έως την 1η Ιουνίου 2024.
Στο Ναύπλιο παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος Κωνσταντίνος Πολίτης στα πλαίσια του προσυνεδρίου "Ψαλτικής 2024" και μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας Δημήτριο Καρακαλάτο , πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου , καθώς και τον επίτιμο πρόεδρο Γεώργιο Δαρλάση και μέλη του συλλόγου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το προσυνέδριο Ψαλτικής που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ναυπλίου το τριήμερο 30 Μάιου - 1η Ιουνίου 2024.
Στα πλαίσια της οργανωτικής επίσκεψης του της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος στο Ναύπλιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Ορφανό.
Το ιεροψαλτικό συνέδριο στο Ναύπλιο τελεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αργολίδας και του Δήμου Ναυπλιέων και γίνεται με την συνεργασία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.)
Το παρόν συνέδριο προτάσσει την αναζήτηση, εμβάθυνση, επιστημονική έρευνα και μουσικολογική προσέγγιση θεμάτων που εδράζονται στην ιστορία, ερμηνεία, θεωρία και διδακτική της ψαλτικής επιστήμης και τέχνης. 
Η κορύφωση του τριήμερου Συνεδρίου αποτελεί η βράβευση του Μουσικοδιδάσκαλου της Βυζαντινής Μουσικής Άρχοντα πρωτοψάλτη Αστέριου Δερβελή από τη Θεσσαλονίκη ,μία εκδήλωση που θα γίνει στις 30 Μαΐου 2024 στην αίθουσα του Βουλευτικού. 
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί το ανώτερο Όργανο εκπροσώπησης των Ελλήνων Ιεροψαλτών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ