ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Προτάσεις για την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | |
Πυροσβεστικός σταθμός
Ορισμένοι Νομοί της χώρας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ιστορικής, πολιτισμικής και τουριστικής σημασίας . 

Ακόμη περισσότερο όταν στις περιοχές αυτές υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα πρόκλησης πυρκαγιάς (Κλάση Ι) βάση του Π.Δ.575/1980 και του Παραρτήματος Α ́ του υπ' αριθ. 73751/2992.14.1933 εγγράφου της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών TOU Υπουργείου Γεωργίας τα οποία ελήφθησαν υπόψη στην ΥΠΕΝ /ΔΑΟΚΑ /55904/2019/19-05-2023 κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας « Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων.» 

Μια τέτοια περιοχή αναμφισβήτητα είναι η Αργολίδα η οποία, πέραν των ανωτέρω, παρουσιάζει γεωγραφική διάσπαση , και χαρακτηρίζεται από μεγάλες αποστάσεις μεταξύ υπηρεσιών για την κάλυψη πυρασφάλειας . 

Χρειάζεται ο απαραίτητος εξοπλισμός , τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό για να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών καθώς και το φυσικό περιβάλλον στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο νομός Αργολίδας , γι ' αυτό προτείνουμε τα κάτωθι :  1) Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου πρέπει να αναβαθμιστεί από Γ' Τάξης σταθμός που είναι εδώ και πάνω απο 40 χρόνια, σε Β' τάξης διότι: 

I. Η περιοχή ευθύνης της έχει αυξηθεί πληθυσμιακά και γεωγραφικά . 

II. έχει μετατραπεί στον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Πελοποννήσου και δέχεται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες . 

III. αντιμετωπίζει καθημερινά πάρα πολλά συμβάντα αστικά και δασικά. 
2) Άμεση επιτακτική ανάγκη να αναβαθμιστεί το Π.Κ. Κρανιδίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία , λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω : 

1. Υπάρχει μεγάλη απόσταση από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία ( 1-1,5 ώρα, 80 χλμ από την Π.Υ. Ναυπλίου) Συνδράμει πρώτο επιχειρησιακά στα νησιά της Ύδρας και των Σπετσών ως πλησιέστερη υπηρεσία , ενώ καλύπτει ήδη την αντιπυρική περίοδο το νησί των Σπετσών με προσωπικό και οχήματα.

 III. Συγκεντρώνει εξοχικές βίλες και κατοικίες της εγχώριας και διεθνής οικονομικής «ελίτ», πολυτελή ξενοδοχειακά θέρετρα και βρίσκονται υπό κατασκευή τρείς νέες στρατηγικές επενδύσεις σύγχρονων και πολυτελών ξενοδοχείων(ScarletBeach Hotel, Hydra'sArtResidencies , KiladaCountryClub, Golf&Residences , Infinity (πρώην CostaPerla ), AKS HinitsaBay. 

IV. Εκπέμπει μεγάλο αριθμό περιπολικών οχημάτων, γεγονός που αποδεικνύει την επικινδυνότητα της περιοχής . 

V. Πολλές μικτές περιοχές (οικισμοί εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων). 

VI . Βάση στατιστικών αντιμετωπίζει πάρα πολλά συμβάντα αστικά και δασικά 

3) Απαραίτητη κρίνεται η μετατροπή του Εποχικού Κλιμακίου Νέας Επιδαύρου σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο το οποίο θα υπάγεται στην Π.Υ. Ναυπλίου διότι: 

1. Οι κοντινότερες Υπηρεσίες Π.Υ Ναυπλίου, Π.Κ Τροιζήνας, και Π.Κ Κρανιδίου βρίσκονται όλες σε απόσταση 50χλμ από το εποχικό κλιμάκιο. 

II. Γεωγραφικά βρίσκεται στην μέση του κεντρικού οδικού άξονα Ισθμού -Ερμιονίδας, Σπέτσων , Τροιζηνίας και Πόρου στον οποίο γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα, αρκετά από αυτά θανατηφόρα . III Υπάρχουν οι δύο γνωστοί δασικοί όγκοι (πεύκα) του «Άκρος» Επιδαύρου, και του . Σοφικού . 

IV . Βρίσκονται πλησίον δύο Αρχαία θέατρα (Μεγάλο θέατρο Επιδαύρου, και μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου τεράστιας τουριστικής και ιστορικής σημασίας με χιλιάδες επισκέψεις τουριστών . 

V. Υπάρχει ήδη κτηριακή εγκατάσταση όπου στεγάζεται το εποχικό κλιμάκιο, παραχωρημένη από τον Δήμο Επιδαύρου. 
VI . Υπάρχουν ήδη Πυροσβεστικά οχήματα να παραχωρηθούν από την Π.Υ Ναυπλίου. VII . Υπάρχει ήδη Πυροσβεστικό προσωπικό αν σταματήσουν οι μεταθέσεις από την Αργολίδα(Η Αργολίδα φαίνεται κακώς βάση συμβάντων ως υπεράριθμος νομός και κάθε χρόνο μετατίθενται 10-15 συνάδελφοι) Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες . 

Με τιμή για 
Το Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
Σοφός Γεώργιος 

Ο ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τζαρίμας Χρήστος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ