ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Εμβάθυνση και διαρκής διάλογος με την κοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:21:00 μ.μ. | |
Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου
Της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου
Πολιτευτή ΝΔ Αργολίδας
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

Η κυβέρνηση είναι προφανές, από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως έλαβε το μήνυμα των Ευρωεκλογών που οι πολίτες θέλησαν να στείλουν, κυρίως δια της αποχής τους.

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα που παρέλαβε η ΝΔ το 2019 και όλοι οφείλουμε να το θυμόμαστε. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση παρότι αντιμετώπισε πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις όπως ο κορονοϊός, η ενεργειακή κρίση, το μεταναστευτικό, οι πόλεμοι κ.α. Οι πολίτες έχουν δείξει εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητούν από αυτόν περισσότερα. Είναι όμως προφανές ότι η εμπιστοσύνη τους δεν είναι λευκή επιταγή. Περιμένουν να διορθωθούν σφάλματα, η κυβέρνηση να τρέξει ακόμα περισσότερο και πιο αποτελεσματικά.

Πολλοί πολίτες αντιμετώπισαν αυτές τις εκλογές με διαφορετική νοοτροπία. Έκριναν αυτές, δεδομένου ότι δε διακυβεύεται κάτι κρίσιμο ως προς την κυβερνησιμότητα της χώρας, ως ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες και τη δυσαρέσκειά τους, ιδίως σε καθημερινά ζητήματα όπως ενδεικτικά η ακρίβεια,που δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη όσο θα έπρεπε. Η στάση τους αντανακλά την επιθυμία τους για πιο ουσιαστική αλλαγή και απτές βελτιώσεις στη ζωή τους. Στις πρόσφατες εκλογές η Νέα Δημοκρατία έλαβε ποσοστό όσο το άθροισμα του δεύτερου και τρίτου κόμματος, τα οποία δεν καρπώθηκαν στο ελάχιστο τις απώλειές της. Όπως δεν τις καρπώθηκαν τα κόμματα δεξιότερα από αυτήν, τα οποία,σε απόλυτους αριθμούς,το άθροισμά τους είναι το ίδιο με τις προηγούμενες.

Η μεγάλη διαφορά,των 13 μονάδων και άνω, με την οποία προηγήθηκε η ΝΔ, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι παλαιότερα διαφορά τριών μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου θεωρούνταν ασφαλείας, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αιτία για εφησυχασμό και αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως από τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού. Αναγνώρισε ότι απαιτείται εμβάθυνση και διαρκής διάλογος με την κοινωνία προς την επίλυση των προβλημάτων της και ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες, δίνοντας έτσι το στίγμα των επόμενων κινήσεών του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ