ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:34:00 μ.μ. | |
Αγροτικές Φυλακές
Σε συνέχεια επαναλαμβανόμενων και μονομερών δημοσιευμάτων, τα οποία φιλοξενούνται σε ένα και μόνο τοπικό μέσο ενημέρωσης, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, και τα οποία στρέφονται με τρόπο εμμονικό κατά της Διεύθυνσης και του επιστημονικού προσωπικού του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Τίρυνθας - ιστορικού ιδρύματος που λειτουργεί από το 1830 ως Γεωργική Σχολή - : 

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις έμφυλες επιθέσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που στρέφονται κατά της Διευθύντριας του Καταστήματος, αλλά και της επιστημονικής επάρκειας των Γεωπόνων που υπηρετούν στον χώρο. 

Στηρίζουμε τις αποφασιστικές ενέργειες που έλαβε στο παρελθόν η Διευθύντρια , για να ελεγχθεί ο μη ενδεδειγμένος και καταχρηστικός τρόπος εισόδου προσώπου στον χώρο εργασίας, το οποίο επί σειρά ετών χρησιμοποιούσε ιδιότητα άνευ σχετικής εξουσιοδότησης. 

Το πρόσωπο που σήμερα εμφανίζεται να αρθρογραφεί με στόχο την «καταπολέμηση της διαφθοράς», επικαλείται ως βασικό μάρτυρα άτομο του οποίου η αξιοπιστία αμφισβητείται, βάσει υπαρκτών καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά σε επαγγελματικό και δημόσιο πλαίσιο. 

Επιπλέον, η αποτυχημένη διεκδίκηση ανώτερης θέσης στην φύλαξη κρατουμένων στο παρελθόν φαίνεται να υποκινεί επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και υβριστικά δημοσιεύματα σε βάρος της Διεύθυνσης του Καταστήματος, η οποία έχει ενεργήσει θεσμικά και έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές. 

Η αρθρογραφία αυτή στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, καιη θεματολογία της βασίζεται σε γενικολογίες και εντυπωσιασμούς, ενώ επιχειρείται η εργαλειοποίηση θεσμών και η δημιουργία τεχνητού θορύβου με ψευδή ερωτήματα και παραπλανητικές αναφορές σε υπηρεσίες και πρόσωπα . Ενδεικτικό της μεθοδολογίας είναι και το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ψευδώς αριθμός τηλεφώνου Δημόσιας Υπηρεσίας ως προσωπικό τηλέφωνο της Διευθύντριας, σε μία πράξη που εμπεριέχει έμφυλες και άνανδρες προεκτάσεις, πλήρως καταδικαστέες από κάθε θεσμική σκοπιά. 

Ενέργειες του Σωματείου : 

1. Το παρόν Δελτίο Τύπου θα αποσταλεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου, με συνημμένο το επίμαχο δημοσίευμα, ώστε να ενημερωθεί ο νομικός ο οποίος φέρεται να αναφέρεται, χωρίς τη συγκατάθεσή του, από τον αρθρογράφο. 

2. Θα κοινοποιηθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης, συνοδευόμενο από φάκελο με τεκμηριωμένα στοιχεία για την επί σειρά ετών προβληματική συμπεριφορά του εν λόγω προσώπου , καθώς και για την παλαιότερη απόφαση απαγόρευσης εισόδου στα Καταστήματα Κράτησης. Στόχος είναι η ενημέρωση και η διαφύλαξη της ασφάλειας και αξιοπρέπειας των εργαζομένων. 

3. Το παρόν θα αποσταλεί στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ ), με αίτημα να εξεταστεί η στάση συγκεκριμένου εντύπου/ηλεκτρονικού μέσου, το οποίο αρνείται να δημοσιεύσει αποδεικτικά έγγραφα που διαψεύδουν τους ψευδείς ισχυρισμούς του αρθρογράφου.

 4. Θα κοινοποιηθεί στους βουλευτές του Νομού Αργολίδας κ. Ι. Ανδριανό, κ. Α . Πουλά και κ. Γ . Γαβρίλο . 

Η προστασία της τιμής, της υπόληψης και της επαγγελματικής ακεραιότητας των υπαλλήλων αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα . 

Το Σωματείο επιφυλάσσεται για κάθε θεσμική και νομική ενέργεια προς υπεράσπιση των μελών . 

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

Αν. Πρόεδρος
Μιχαήλ Παπαθανασίου

Γεν . Γραμματέας 
Μάριος Οικονόμου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ