ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΠΑΣΧΑ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2026

Η Περιφορά του Εσταυρωμένου στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 μ.μ. | |
Ιερέας περιφέρει τον Εσταυρωμένο
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Ναυπλίου, τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Ιερέας του ναού π. Παναγιώτης Κιντής ψάλλοντας το "σήμερον κρεμάται επί ξύλου", περιέφερε τον εσταυρωμένο και τον τοποθετεί στο κέντρο του Ναού.
Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλε ο πρωτοψάλτης του ναού Δημήτριος Καρκαλάτος 
Κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώνονται στον ιστορικό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου για να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Σε κλίμα ευλάβειας και βαθιάς κατάνυξης, ντόπιοι και επισκέπτες του Ναυπλίου το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης γέμισαν τους Ιερούς Ναούς της πόλης για να παρακολουθήσουν την πορεία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού προς το σταυρικό μαρτύριο του Γολγοθά. 
Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του. 
Το βράδυ ψάλλεται στις εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανευεται από τους ιερείς. 
Τα 12 Ευαγγέλια της Μεγάλης Πέμπτης συγκροτούνται κυρίως από περικοπές των Ευαγγελίων του Ιωάννη και του Ματθαίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ