ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Η ΡΕΑ Αργολίδας γεμίζει με χυμούς τα ράφια από την Κίνα ως την Ιαπωνία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:37:00 μ.μ. | |
Χυμοί φρούτων
Η ιστορία της ΕΑΣ Αργολίδας ΡΕΑ ξεκινά τον Ιανουάριο του 1938, σε μία περίοδο κατά την οποία οι παραγωγοί της περιοχής βρίσκονταν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα στη διάθεση της τομάτας.

Η αδυναμία απορρόφησης της παραγωγής και η πίεση που ασκούσαν τα ιδιωτικά εργοστάσια ανέδειξαν την ανάγκη δημιουργίας ενός οργανωμένου συνεταιριστικού φορέα, ο οποίος θα μπορούσε να προστατεύσει αποτελεσματικότερα το εισόδημα των αγροτών.

Στις 23 Ιανουαρίου 1938, έξι πρωτοπόροι συνεταιριστές από διαφορετικές περιοχές της Αργολίδας συναντήθηκαν στο Ναύπλιο και αποφάσισαν να ιδρύσουν την Ένωση Συνεταιρισμών Παραγωγών Κηπαίων Προϊόντων Αργολίδας. Βασική επιδίωξή τους ήταν η κοινή οργάνωση των παραγωγών, η δημιουργία υποδομών μεταποίησης και η απεξάρτησή τους από τους ιδιώτες που έως τότε καθόριζαν σε σημαντικό βαθμό τους όρους αγοράς και τις τιμές.

Η ίδρυση της Ένωσης αποτέλεσε ουσιαστικά την απάντηση του αγροτικού κόσμου της Αργολίδας στις συνθήκες της εποχής. Από εκείνη την πρώτη συνεταιριστική πρωτοβουλία γεννήθηκε ο φορέας που εξελίχθηκε στη σημερινή ΕΑΣ Αργολίδας ΡΕΑ, διευρύνοντας σταδιακά τη δραστηριότητά του από τα κηπευτικά στη μεταποίηση, στους φυσικούς χυμούς και στις εξαγωγές.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ