ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

NEKTAR

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026

Γιώργος Γαβρήλος ανεξάρτητος βουλευτής Αργολίδας: Το ΟΣΔΕ σε διαρκή παράταση, οι πληρωμές σε εκκρεμότητα και οι αγρότες σε απόγνωση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. | | |
Γιώργος Γαβρήλος
Δήλωση Γιώργου Γαβρήλου, Βουλευτή Αργολίδας για τις πληρωμές της Βασικής Ενίσχυσης και τις νέες παρατάσεις για την υποβολή αιτήσεων ΟΣΔΕ:

«Η νέα παράταση των δηλώσεων ΟΣΔΕ έως τις 10 Νοεμβρίου επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην μπορεί να διαχειριστεί μια κρίσιμη διαδικασία για τον πρωτογενή τομέα. Οι προθεσμίες μετατίθενται διαρκώς, οι διαδικασίες αλλάζουν και οι παραγωγοί παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα λάβουν τις ενισχύσεις που δικαιούνται και χρειάζονται για να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η εικόνα της πρώτης πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης 2026. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόλις περίπου 20.000 παραγωγοί σε σύνολο 580.000 έλαβαν χρήματα, ενώ πολλοί δικαιούχοι παραμένουν απλήρωτοι ή διαπιστώνουν σημαντικές αποκλίσεις στα ποσά που πιστώθηκαν. Κι ενώ η επόμενη πληρωμή ανακοινώνεται για τις 30 Νοεμβρίου, κανείς δεν εγγυάται ότι θα έχουν προηγουμένως διευθετηθεί όλες οι εκκρεμότητες.

Οι αγρότες δεν μπορούν να πληρώνουν το κόστος της διοικητικής δυσλειτουργίας της ΝΔ. Τα αυξημένα έξοδα παραγωγής, το ρεύμα, οι υποχρεώσεις που τρέχουν και δεν αναστέλλονται, δεν μπορούν να περιμένουν τις ενισχύσεις και πότε θα λειτουργήσει το Επιτελικό Κράτος. Κάθε καθυστέρηση και κάθε εκκρεμότητα κοστίζει πραγματικά χρήματα στον παραγωγό.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις: Πόσοι παραγωγοί έχουν τελικά πληρωθεί; Πότε θα αποκατασταθούν οι αδικίες και οι εκκρεμότητες της πρώτης καταβολής; Θα τηρηθεί πράγματι η ημερομηνία της 30ης Νοεμβρίου; Θα τηρηθεί η προθεσμία για της 10ης Νοέμβρη ως καταληκτική για τις νέες αιτήσεις ή θα χρειαστεί νέα παράταση. Και τελικά πόσες παρατάσεις χρειάζεται το Κράτος για να κάνει την δουλειά του;

Οι αγροτικές ενισχύσεις δεν είναι κυβερνητική παροχή, ούτε επικοινωνιακή εξαγγελία. Είναι χρήματα που δικαιούνται οι παραγωγοί. Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων, σαφές χρονοδιάγραμμα και πλήρη διασφάλιση των δικαιούχων. Η Κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι ο πρωτογενής τομέας δεν μπορεί να επιβιώσει με παρατάσεις και υποσχέσεις. Χρειάζεται πραγματικές και γενναίες ενισχύσεις που να τονώσουν την παραγωγή και να κρατήσουν όρθιους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.

👁 — προβολές
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ