ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:10:00 μ.μ. |
 Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Μάη στο Ναύπλιο στην πλατεία Φιλελλήνων. Έγινε απαγγελία ποιημάτων και από την Κατερίνα Μαρίνη, Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και επικεφαλή της Γραμματείας Αργολίδας του ΠΑΜΕ.

Ο Γ. Πινάτσης, έκανε χαιρετισμό ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξυλουργών , μέλος της Γραμματείας Αργολίδας της ΠΑΣΕΒΕ και υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στην συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρει:

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, φέτος συμπληρώνονται 128 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο. Από τότε τέτοια μέρα η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες της που διεκδίκησαν 8ωρο και δουλειά με δικαιώματα. Είναι τόσο επίκαιρος αυτός ο αγώνας στη σημερινή εποχή της υποαπασχόλησης, της απλήρωτης δουλειάς ήλιο με ήλιο, της ανεργίας, της φτώχειας και της ανασφάλειας.
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Μέρα σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου, συνθλίβουν την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με τις αποφάσεις τους και τα συνεχόμενα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν μας σπρώχνουν καθημερινά σε μεγαλύτερη εξαθλίωση. Αντίθετα προσφέρουν τεράστια αύξηση κερδών και προνομίων στα μονοπώλια για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!
Η φετινή Απεργία της 1ης Μάη έρχεται και βρίσκει την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης να προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι μονόδρομος για να ξεφύγουν από τα δεινά που τους φόρτωσε η κρίση είναι η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, στο πλαίσιο της ΕΕ. Ανταγωνίζονται μάλιστα κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα το πετύχει καλύτερα.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ! Μόνη διέξοδος για τον εργαζόμενο λαό θα υπάρξει όταν αξιοποιήσει τη δύναμη που έχει στα χέρια του. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την οργάνωση στα σωματεία, από τη συμμετοχή στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε τόπο δουλειάς. 
Τώρα χρειάζεται αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, να γυρίσουμε τις πλάτες στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που έχουν γίνει οι καλύτεροι πλασιέ της εκμετάλλευσης, μανιώδεις υποστηριχτές της «ανταγωνιστικότητας», σπέρνουν σε κάθε τόπο δουλειάς το συντεχνιασμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Τώρα χρειάζεται συστράτευση στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον αρπάζουν μια χούφτα καπιταλιστές. Αυτή είναι και η απάντηση στο ερώτημα τι φταίει και ζούμε στην ανεργία, στην απόγνωση, στην ανασφάλεια, στο άγχος, χωρίς δικαιώματα. 
Η 1η Μάη μας θυμίζει πως τα πάντα κατακτήθηκαν με ταξικούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και κανένα δικαίωμα δεν είναι διασφαλισμένο στον καπιταλισμό. Η 1η Μάη μας καλεί να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση! Να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση! Να φτάσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους.

Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ