ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Εγκαίνια έκθεσης της UNESCO «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:48:00 μ.μ. | |
 «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης εικαστικών που εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου στο Βουλευτικό Μέγαρο στο Ναύπλιο και που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων.
Προηγήθηκε τελετή αγιασμού από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχ. Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νίνα Διακοβασίλη, οι βουλευτές Αργολίδος Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.
Την έναρξη της έκθεσης παρακολούθησαν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπλιέων Ραφαήλ Μπαρού, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, η Διευθύτρια της ΔΕΥΑΝ Άννα Μαντά καλλιτέχνες και εικαστικοί από την περιοχή και αρκετός κόσμος.
Στα πλαίσια των εγκαινίων, ο Όμιλος τίμησε τη βραβευμένη διεθνώς, αυτοδημιούργητη Ελληνίδα ζωγράφο, κυρία Δήμητρα Γκάβα – Πολίτου, για τη συνολική προσφορά της στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, αλλά και άλλους καλλιτέχνες.
Τη βραδιά «έντυσε» μελωδικά το μουσικό τρίο «Α.Λ.Σ», αποτελούμενο από τους: Νίκο Φυλακτό στο πιάνο, Ραφαέλα Πασβούρη στο τραγούδι και Κώστα Νούσια στο σαξόφωνο και ακορντεόν.
Τριαντατρείς διακεκριμένοι αλλά και νέοι εικαστικοί δημιουργοί, μέλη του Ομίλου και Ναυπλιώτες, με όχημα την ύλη, το χρώμα και τις διαφορετικές τεχνικές, ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους «ανησυχίες» σε μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης και πολιτισμού. Συμμετέχουν οι εικαστικοί (αλφαβητικά): ΑΝΤΡΕΕΒΑ ΓΙΟΡΝΤΑΝΚΑ, ΓΕΩΡΓΑ ΒΑΣΩ, ΓΚΑΒΑ – ΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΚΑΒΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΓΚΑΒΑ ΜΑΡΙΑ, ΓΚΙΟΡ ΧΙΩΝΗ, ΓΚΟΓΚΟΥΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ, ΕΞΗΝΤΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΖΟΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΛΕΝΑ, ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΑΡΒΟΥΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΟΜΝΗΝΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΚΟΥΒΙΔΟΥ ΕΥΑ, ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ ΛΕΤΑ, ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΟΣΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΠΟΥΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΝΗ, ΡΕΤΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΡΕΤΑΛΗ ΜΑΡΙΝΑ, ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ, ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΒΙΤΣ ΝΕΝΑ, ΣΧΙΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΧΙΖΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΤΣΑΚΩΝΑ ΠΕΓΚΥ, ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΛΕΝΑ.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και την αιγίδα του Ιδρύματος «Γεωργία Ι. Σαμαρτζή – Πολιτεία Αγάπης» και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, από τις 9 ως τις 17 Απριλίου 2016, τις ώρες 11πμ ως 1μμ και 6μμ ως 8μμ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ