ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Αναφορά Ανδριανού στον Υπουργό Υγείας για το κρούσμα ηπατίτιδας Α σε δεκατριάχρονο παιδί σε Κέντρο Φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 π.μ. | |
Αναφορά Ανδριανού στον Υπουργό Υγείας για το κρούσμα ηπατίτιδας Α σε δεκατριάχρονο παιδί σε Κέντρο Φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την αδυναμία χειρισμού από την ελληνική πολιτεία των κρουσμάτων λοιμωδών νοσημάτων στα Κέντρα Φιλοξενίας, όπως καταδεικνύει και το περιστατικό ηπατίτιδας Α σε δεκατριάχρονο παιδί σε Κέντρο Φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας, όπου ο υγειονομικός χειρισμός έγινε αποκλειστικά από ΜΚΟ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπογραμμίζει την αδυναμία χειρισμού των κρουσμάτων λοιμωδών νοσημάτων στα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών από τις ΜΚΟ οι οποίες, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του ΙΣΑ, έχουν αντικαταστήσει την ελληνική πολιτεία, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των ανθρώπων αυτών και να αφήνεται αθωράκιστη η δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικά, στο έγγραφο του ΙΣΑ αναφέρεται η περίπτωση κρούσματος ηπατίτιδας Α σε δεκατριάχρονο παιδί σε Κέντρο Φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας, όπου ο υγειονομικός χειρισμός του περιστατικού έγινε αποκλειστικά από ΜΚΟ.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ακόμη η παραδοχή της αδυναμίας των ΜΚΟ να αναλάβουν την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ι. Μουζάλα σε έγγραφο που απευθύνει στις ΜΚΟ στις 24 Αυγούστου.

Τούτων δοθέντων, και δεδομένου του μεγάλου κινδύνου για την ζωή και την υγεία των φιλοξενούμενων στα Κέντρα αλλά και του γενικού πληθυσμού της χώρας από τη διάδοση λοιμωδών νοσημάτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα αντιμετωπιστεί η αδυναμία χειρισμού των κρουσμάτων λοιμωδών νοσημάτων στα Κέντρα Φιλοξενίας που επισημαίνει στο ως άνω έγγραφο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ