ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Παύλος Χρηστίδης: Χέρι βοηθείας για όσους το έχουν ανάγκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:25:00 μ.μ. |
Παύλος Χρηστίδης: Χέρι βοηθείας για όσους το έχουν ανάγκη
 Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκαν, στη Σόφια, οι εργασίες του συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα “FriedrichErbert” και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νεολαίας, με θέμα “Τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη: Η οπτική της Νέας Γενιάς”.

Ομιλητής στην συζήτηση με ειδικό θέμα: “Ένταξη των νέων προσφύγων στην κοινωνία” ήταν ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος μετέφερε στοιχεία της ελληνικής εμπειρίας τους τελευταίους 18 μήνες. Μαζί του, η Sarah Mardini, Σύρια πρόσφυγας και ακτιβίστρια στη Λέσβο, η Sabrina Konzok, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού και μέλος της Επιτροπής Συντονισμού Ευρωπαϊκής Νεολαίας και οGeorgi Pirinski, ευρωβουλευτής του S&D. 
  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Παύλος Χρηστίδης, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια των ελληνικών αρχών για τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, την αλληλεγγύη των τοπικών κοινωνιών, καθώς και την ιστορική υποχρέωση της Ευρώπης να στηρίξει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες, στην ομαλή αντιμετώπιση των ροών. “Η ΕΕ αποτελεί μια ενιαία κοινότητα, η οποία μόνο μέσω πολιτικών συνεργασίας, κοινής πολιτικής κατεύθυνσης και οικονομικής στήριξης μπορεί να προοδεύσει” ,ενώ συμπλήρωσε: “Η χείρα βοηθείας, πρέπει να είναι για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη”.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χρηστίδης, στην προσπάθεια των ελληνικών αρχών να εντάξουν τα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά σχολεία, ώστε να επιταχυνθεί η κοινωνικοποίηση τους. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα: “ Χρειαζόμαστε επικέντρωση σε τρεις άξονες:

1. Να προσαρμόσουμε τη διδασκαλία, όσο το δυνατόν περισσότερο στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.,

2. Να στηρίξουμε θεσμούς που θα δημιουργήσουν κοινωνική διασύνδεση και θα φτάσουν στις κοινότητες γύρω τους,

3. Να δημιουργήσουμε πραγματικό χώρο για μια ευρωπαϊκή ανώτερη εκπαίδευση, με διεθνή διασύνδεση εντός και εκτός Ευρώπης. ”
Τέλος, στα πλαίσια του διήμερου συνεδρίου πραγματοποίησε επαφές με τον Joao Torres, βουλευτή των Πορτογάλων Σοσιαλιστών, με τον οποίον αντήλλαξαν απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Πορτογαλία και το ρόλο των νέων ανθρώπων, την LoraLyubenova, μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νεολαίας, η οποία θα είναι και υποψήφια Πρόεδρος του Συμβουλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ