Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση Γ.Ανδριανού για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΑΣ Ναυπλίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:14:00 μ.μ. |
  Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γεορυλάνο με θέμα την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΑΣ Ναυπλίου του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


«Με αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αναστέλλεται η λειτουργία της ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου. Με την Ερώτησή μου αυτή επισημαίνω τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την αναστολή λειτουργίας της Σχολής με το πέρας του τρέχοντος διδακτικού έτους, όπως αυτά επισημαίνονται και στο σχετικό Υπόμνημα της διεύθυνσης και των εργαζομένων της το οποίο έχω αποστείλει στον Υπουργό.Η ΕΠΑΣ Ναυπλίου, η μόνη τέτοια σχολή της Πελοποννήσου με 40 έτη συνεχούς λειτουργίας, είναι σήμερα ενταγμένη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Αργολίδας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι και στελέχη στις τουριστικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής που παρουσιάζει έντονη τουριστική δραστηριότητα, είναι απόφοιτοί της.Επισημαίνεται εξάλλου ότι η αναστολή λειτουργίας της Σχολής θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε εκείνους τους σπουδαστές που με το πέρας του τρέχοντος διδακτικού έτους δεν θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.Η τουριστική εκπαίδευση είναι βασικό εργαλείο της τουριστικής ανάπτυξης επομένως πρέπει να δοθεί το απαιτούμενο βάρος στην αναβάθμισή της και όχι στην υποβάθμισή της.Με δεδομένα λοιπόν αφενός την ανάγκη ενεργής στήριξης της τουριστικής ανάπτυξης -στόχο που πιστεύω ότι συμμερίζεται η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου και στον οποίο οι σχολές του ΟΤΕΚ συμβάλλουν καθοριστικά με την παραγωγή καταρτισμένων στελεχών-, και αφετέρου την ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων οι οποίες επισημαίνονται στο σχετικό Υπόμνημα και εξασφαλίζουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής με σημαντικά μειωμένο κόστος,ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

(1) Αν προτίθεται να εξετάσει θετικά το αίτημα ανάκλησης της απόφασης αναστολής λειτουργίας της ΕΠΑΣ Ναυπλίου του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης δεδομένων των σημαντικών προβλημάτων που θα ανακύψουν από την αναστολή και των εναλλακτικών που υπάρχουν.

(2) Βάσει ποιου συγκεκριμένου κριτηρίου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας αυτής της σχολής, δεδομένης της μείωσης που έχει ήδη επιτευχθεί στα λειτουργικά της έξοδα καθώς και των εναλλακτικών προτάσεων που υπάρχουν και αναφέρονται στο σχετικό υπόμνημα».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ