ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Γ.Ανδριανός:Να δοθεί παράταση της διαδικασίας αδειοδότησης των υφιστάμενων γεωτρήσεων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. |
 Την ανάγκη νέας παράτασης της διαδικασίας αδειοδότησης των υφιστάμενων γεωτρήσεων, πέραν της 16ης Ιουνίου, υπογράμμισε ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός σε επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ν. Μαραβέγια.
Ο κ. Ανδριανός επισημαίνει στην επιστολή του ότι η προθεσμία της 16ης Ιουνίου ορίστηκε ύστερα από την παρέμβασή του στη Βουλή που είχε ως αποτέλεσμα να δεσμευθεί ο αρμόδιος τότε υφυπουργός για την αλλαγή των απαράδεκτων αρχικών προβλέψεων της ΚΥΑ που συνεπάγονταν οικονομική επιβάρυνση και γραφειοκρατική ταλαιπωρία για τους αγρότες.

Ο κ. Ανδριανός τονίζει ότι, καθώς η νέα ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 11 Απριλίου, καθίσταται σαφές ότι η παράταση που δόθηκε ως τις 16 Ιουνίου δεν επαρκεί και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ορίσει νέα καταληκτική ημερομηνία ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους αγρότες για τη σχετική διαδικασία.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Ανδριανού έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την υπ’ αριθμό 110424/11-4-2012 ΚΥΑ τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμό 150559/10-6-2011 ΚΥΑ σχετικά με θέμα «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» που αφορά κυρίως υφιστάμενες γεωτρήσεις.

Επισημαίνεται ότι οι προβλέψεις της αρχικής ΚΥΑ συνεπάγονταν σημαντικές χρηματικές επιβαρύνσεις και γραφειοκρατική ταλαιπωρία για τους αγρότες, την ώρα που ο πρωτογενής τομέας δίνει μάχη επιβίωσης.

Ύστερα από παρέμβασή μου στη Βουλή στην οποία επεσήμανα την ανάγκη άμεσης αλλαγής των προβλέψεων της ΚΥΑ, ο αρμόδιος τότε υφυπουργός δεσμεύθηκε για την σχετική αλλαγή και την παράταση των προθεσμιών.

Με δεδομένο ότι η αλλαγή της ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 11 Απριλίου, καθίσταται σαφές ότι η παράταση που δόθηκε ως τις 16 Ιουνίου δεν επαρκεί.

Γι’ αυτό το λόγο, σας ζητώ να ορίσετε νέα καταληκτική ημερομηνία ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους αγρότες για τη σχετική διαδικασία».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ