ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Άννα Μαντά: Δεν έχω καμία ευθύνη για τους ΑΜΕΑ της ΔΕΥΑΝ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:40:00 π.μ. |
Προς ‘Αργοναυπλία’. gr,

Σε χθεσινή ανάρτηση σας από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου σχετικά με το θέμα των 5 ατόμων ΑΜΕΑ επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ συγκεκριμένης διάρκειας, που απασχολούντο στη ΔΕΥΑΝ, διάβασα αναφορά στο όνομα μου, ότι δήθεν εγώ ευθύνομαι ως Διευθύντρια της επιχείρησης για την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου περί συνέχισης ή διακοπής της απασχόλησης των συγκεκριμένων αυτών ατόμων.


ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. Αλλωστε ούτε τυπικά δεν κλήθηκα να συμμετέχω στη συζήτηση του θέματος, επί 2 συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!

¨Όταν ανέλαβα την 1/1/2011 πάλι την διεύθυνση της ΔΕΥΑΝ, φρόντισα από μόνη μου να ενημερωθώ για σημαντικά θέματα της υπηρεσίας.Μεταξύ αυτών αναζήτησα και τον φάκελλο του προγράμματος αυτού του ΟΑΕΔ,όπου διαπίστωσα ότι η υπαγωγή της ΔΕΥΑΝ είχε γίνει με πρωτοβουλία του τότε προέδρου της(με τον γνωστό τρόπο διοίκησης του), χωρίς καμμία ενημέρωση του Δ.Σ..Επιπλέον εξακρίβωσα ότι η υπηρεσία είχε αμελήσει επί πολλούς συνεχόμενους μήνες να στείλει τα απαιτόύμενα δικαιολογητικά στον ΟΑΕΔ εγκαίρως και στις προθεσμίες που έπρεπε για να της καταβληθεί το ποσό της επιχορήγησης.Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας ήταν να χάσει η υπηρεσία μεγάλο ποσό, περίπου 36.000ευρώ και να πληρώνει τα άτομα αυτά από ίδιους πόρους!! Ενημέρωσα αμέσως τον Πρόεδρο κ. Αρματά για την ζημία αυτή και γενικώς για το πρόγραμμα προφορικώς και στη συνέχεια εγγράφως αναφερόμενη και σε άλλα σημαντικά θέματα, κυρίως έργων, που παρουσίαζαν σημαντικά προβλήματα (και δυστυχώς συνεχίζουν να παρουσιάζουν).Στη συνέχεια ζήτησα και έφερα το θέμα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ως Διευθύντρια έχω ευθύνη και θεωρούμαι υπόλογος εάν αποκρύψω ζητήματα κακοδιοίκησης ή κακοδιαχείρισης που εντοπίζω. Θα με ρωτήσετε τώρα, τι αποφάσισε το ΔΣ? Αποφάσισε ΕΔΕ ή κάποια υποτυπώδη περαιτέρω έρευνα, ή έστω ένα ψήφισμα ? Τίποτα απολύτως. Απεναντίας, θεωρήθηκα εγώ υπεύθυνη και κακιά που έφερα το θέμα στο συμβούλιο.. Ενώ άλλα, άνευ ουσίας θέματα, παραμένουν ψηλά στην ατζέντα των συνεδριάσεων του ΔΣ και …εγείρουν μάλιστα ακόμα και αναφορές στην Περιφερειακή Διοίκηση!

¨Όπως, λοιπόν,γίνεται φανερό, η ενημέρωση εκ μέρους μου για το θέμα αυτό ήταν πλήρης..Το Δ.Σ. ως αποφασιστικό όργανο με προεξάρχοντα τον πρόεδρο, ο οποίος έχει βαρύνουσα θέση στην συζήτηση και στην ψηφοφορία, έχει την ευθύνη για την λειτουργία της ΔΕΥΑΝ. Αυτό χαράσσει τη στρατηγική της επιχείρησης, αυτό φροντίζει για την τήρηση της νομοθεσίας, αυτό επικρίνει ή επιβραβεύει εργαζόμενους για την προσφορά τους ή την αμέλεια τους, αυτό επιμελείται τών συμφερόντων της επιχείρησης και κατ’ επέκταση των ίδιων των πολιτών, αυτό εν τέλει συνεκτιμά και ασκεί κοινωνική πολιτική, όπου χρειάζεται, με το κατάλληλο μείγμα αποφάσεων. Οτιδήποτε πέραν αυτού, βλάπτει την επιχείρηση και γίνεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
¨Αννα Μαντά Διευθύντρια Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ