ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια Ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και πολιτισμού σε αλλοδαπούς σπουδαστές στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:56:00 μ.μ. |
 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 23 Ιουνίου 2013 τα σεμινάρια Ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και πολιτισμού σε αλλοδαπούς σπουδαστές που οργανώθηκαν από το Ινστιτούτο Αλεξάνδρεια και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”.
Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για σπουδαστές οι οποίοι βρίσκονται σε ένα προχωρημένο στάδιο γνώσης της ελληνικής γλώσσας (Γ1/Γ2, Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες) και επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα, την λογοτεχνία, την ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό γενικότερα. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 9 Ιουνίου ως τις 23 Ιουνίου 2013 και οι σπουδαστές παρακολούθησαν 10 ημέρες σεμιναρίων συνολικής διάρκειας 40 ωρών. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ήταν: Συνοπτική ιστορία της Ελληνικής γλώσσας και το γλωσσικό ζήτημα, κυριότερες φάσεις της ελληνικής ιστορίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σύγχρονα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, λογοτεχνικά κείμενα, ελληνική μουσική και χορός καθώς και πολλές άλλες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού. Οι σπουδαστές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια προέρχονται από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία και όλοι διακρίνονται για την θερμή τους αγάπη προς την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων κάθε σπουδαστής παρουσίασε στα ελληνικά ένα θέμα σχετικό με την κουλτούρα της χώρας του ή κάποιο άλλο θέμα που τον ενδιέφερε.
Οι σπουδαστές, επίσης, είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια του προγράμματος, να περιηγηθούν και να γνωρίσουν μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Το Ναύπλιο, ως γνωστόν, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μέχρι το 1834 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία πριν αλλά και μετά τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Η περιοχή του Ναυπλίου έχει σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και πολλά αξιοθέατα που μπόρεσαν να επισκεφτούν οι σπουδαστές κατά την διάρκεια των σεμιναρίων, όπως οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, η Νεμέα, η Τίρυνθα, η Αρχαία Ασίνη κλπ καθώς και υπέροχες παραλίες.

Τα σεμινάρια του Ινστιτούτου “Αλεξάνδρεια” (09 Ιουνίου ως 23 Ιουνίου 2013) πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Εφημερίδων και Περιοδικών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων στους σπουδαστές από την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ