ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας για την σχεδιαζόμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. |
 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας με παλαιότερο έγγραφο της στις 12/12/12 με αρ.πρωτ:2403 που αναφερόταν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές συνεχίζει να εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου που επανέρχεται στην Βουλή και αφορά την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και το άνοιγμά τους τις Κυριακές.
Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και λειτουργία τους όλες τις Κυριακές του χρόνου δεν θα συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του τζίρου της αγοράς και μείωση των τιμών αντίθετα προμηνύεται μεγαλύτερη συρρίκνωση και περισσότερα λουκέτα για τις μικρές επιχειρήσεις και με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.

Η συνολική αρνητική ψυχολογία και το μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών καθώς και η περιορισμένη ζήτηση, επιδρούν πολύ αρνητικά στην αγορά και καθίσταται αδύνατο να ανατραπεί το κλίμα αυτό με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές . Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δεν δύναται να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης και της απασχόλησης ενώ αντιθέτως θα επιφέρει μείωση της καταναλωτικής κίνησης σε κλάδους οι οποίοι παρουσίαζαν υψηλό όγκο κατανάλωσης τα Σαββατοκύριακα, κατά βάση τουριστικές επιχειρήσεις.



Το Υπουργείο Ανάπτυξης παρά τις καθολικές αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα φέρει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Ας λάβουν υπόψη τους ότι επιθυμία μας είναι, να καθοριστούν επακριβώς οι τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές , καθώς και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και αυτό να γίνεται με αρμοδιότητα και απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας

Για το Δ.Σ

       Ο πρόεδρος                ο γραμματέας
Μακρής Παναγιώτης   Χρόνης Κωνσταντίνος



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ