ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ανδριανός: Ο Καλλικράτης συνέπεσε με την μεγάλη οικονομική κρίση - Να επισημάνουμε με νηφαλιότητα τα λάθη που έγιναν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:44:00 μ.μ. |
 Χαιρετισμός του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού στην ημερίδα με θέμα τον «Τρία χρόνια μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση – Καλλικράτης: εμπειρίες και προοπτικές»:
"Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Άργους-Μυκηνών καθώς και το ΤΕΙ Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της ημερίδας .

Ο Καλλικράτης συνέπεσε με την μεγάλη οικονομική κρίση. Σε μεγάλο βαθμό, αυτή η συγκυρία δεν μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε αποκομμένα από την κρίση τα αποτελέσματα των αλλαγών που επέφερε. Είναι αλήθεια ότι πολλές δομές χρήσιμες ή και απαραίτητες για τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών έκλεισαν ή υποβαθμίστηκαν, όπως επίσης είναι αλήθεια ότι πολλές από τις συνενώσεις των δήμων, εκεί όπου οι τοπικές κοινότητες συμφωνούσαν μ’ αυτές, εξασφαλίζουν τις προοπτικές για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, για οικονομίες κλίμακας και εντέλει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο και αναγκαίο να κοιτάμε με μάτι κριτικό, αλλά και με αντικειμενικότητα και βούληση για απτές βελτιώσεις την εμπειρία του Καλλικράτη. Να επισημάνουμε με νηφαλιότητα τα λάθη που έγιναν, όπως και τα θετικά, και να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του υφιστάμενου πια θεσμικού πλαισίου προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της χώρας συνολικά.

Είμαι βέβαιος ότι από την σημερινή Ημερίδα θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά και προτάσεις στην παραπάνω κατεύθυνση".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ