ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

5η αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ ανδρών Αργολιδοκορινθίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:39:00 π.μ. |























 Το προσεχές Σάββατο συνεχίζεται το πρωτάθλημα μπάσκετ Α΄ ΕΣΚΑΚ με έξι (6) ακόμη αναμετρήσεις. Για το περασμένο Σάββατο είχαμε: το «διπλό» του Τήρωνα μέσα στο Λουτράκι επί του Ποσειδώνα, το «διπλό» του Κρανιδίου μέσα στην Κόρινθο επί του Παλαίμωνα, το «διπλό» των Μεθάνων μέσα στο Ναύπλιο επί του Οίακα και μάλιστα στην παράταση, το «διπλό» του Λεχαίου στο Ξυλόκαστρο, τον μοναδικό «άσσο» (αλλά όχι εύκολα) του Άρατου στο Κιάτο επί του Ναύπλιο 2010 και ένα αναβληθέν παιχνίδι αυτό μεταξύ Αργοναύτη και Ερμιόνης, αφού ναι μεν τοποθετήθηκαν μπασκέτες στο Κλειστό της Κίου, αλλά παρουσιάστηκε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Συνεχίζει λοιπόν αήττητο το Κιάτο αλλά και η Ερμιόνη (έχοντας έναν αγώνα λιγότερο). Με μία ήττα είναι το Κρανίδι (από Λουτράκι) και ο Τήρων (από Μέθανα) Στις δύο ήττες είναι τέσσερις ομάδες, ο ΚΑΟΚ (από Κιάτο και από Κρανίδι), ο Ποσειδώνας (από Ερμιόνη και από Τήρωνα), τα Μέθανα (από Κιάτο και από Λέχαιο) το Λέχαιο (από Ερμιόνη και από Τήρωνα) και και ο Αργοναύτης Νέας Κίου (από Οίακα και από Κρανίδι) ο οποίος όμως έχει και μία νίκη (Ναύπλιο 2010) αφού έχει έναν αγώνα λιγότερο. Με μόνο μία νίκη συνεχίζει ο Οίακας (επί του Αργοναύτη) Χωρίς νίκη, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, συνεχίζουν το Ναύπλιο 2010 και το Ξυλόκαστρο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η 5η αγωνιστική αφού περιλαμβάνει κρίσιμα παιχνίδια και αφού οι περισσότερες ομάδες είναι ικανές για όλα. Επικίνδυνη έξοδο στην Ερμιόνη έχει ο Άρατος Κιάτου, ο οποίος θα ταξιδέψει με τον αέρα των τεσσάρων συνεχόμενων νικών, για να αντιμετωπίσει το Κρανίδι, το οποίο μετρά μόνο μία ήττα. Το παιχνίδι έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι κορυφής, αφού ναι μεν ο Άρατος μοιάζει ομάδα με συνοχή, νιάτα, ασταμάτητο τρέξιμο και συνεχόμενη προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση, από την άλλη δε, οι Κρανιδιώτες είναι σκληροτράχηλοι, με εμπειρία σε δύσκολα παιχνίδια και δεν θα αφήσουν εύκολα την ευκαιρία να περάσουν αυτοί στην πρώτη θέση, μιας και αγωνίζονται μπροστά στο κοινό τους.
Δεύτερο παιχνίδι «φωτιά» και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο, είναι αυτό μεταξύ της Ερμιόνης και του ΚΑΟΚ Παλαίμων. Θυμίζουμε ότι αήττητη συνεχίζει και η Ερμιόνη (έχοντας έναν αγώνα λιγότερο βέβαια). Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Με νέα ήττα ο Παλαίμωνας (έχασε την περασμένη αγωνιστική στην έδρα του από το Κρανίδι) μένει αρκετά μακριά από την πρώτη θέση. Θα προλάβει να ανασυνταχθεί, να φτιάξει καλό κλίμα, να αγωνιστεί με την πλάτη ουσιαστικά στον τοίχο και μέσα σε μια από τις «καυτές» έδρες; Η Ερμιόνη πάλι, πιο ξεκούραστη και με καλύτερη ψυχολογία ετοιμάζεται για μία ακόμη νίκη που θα την κρατήσει ψηλά στην κορυφή, ειδικά αν το «ομόσταυλο» Κρανίδι νικήσει τον Άρατο. Ένα ακόμη παιχνίδι με απρόβλεπτο αποτέλεσμα, θα γίνει στο Λέχαιο. Η τοπική ομάδα που έχει δύο συνεχόμενες νίκες (με τα Μέθανα και με το Ξυλόκαστρο) υποδέχεται τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες. Ο Κρασαδάκης και η παρέα του, με την ψυχολογία στα ύψη, θα προσπαθήσει για την 3η σερί νίκη αφού το Λουτράκι μοιάζει να έχει χάσει έστω και για λίγο το δρόμο του. Το Λέχαιο με νίκη ξεφεύγει κατά πολύ από την ουρά της βαθμολογίας που βρισκόταν 2 εβδομάδες πριν. Ο Ποσειδώνας τώρα, νίκησε το Ναύπλιο 2010, νίκησε με ανατροπή στα τελευταία λεπτά το Κρανίδι αλλά μετά συνέχισε με ήττες (στην Ερμιόνη και στην έδρα του από τον Τήρωνα). Παιχνίδι μάλλον με μεγάλο σκορ μεταξύ δύο ομάδων που είναι ισόβαθμες (στο 2-2 νίκες ήττες). Ντέρμπι αναμένεται και στο «ελ κλάσικο» του Ναυπλίου. Το Ναύπλιο 2010 υποδέχεται τον Οίακα στο κλειστό της Αγίας Τριάδας. Το Ναύπλιο 2010 με πολλούς νέους παίκτες δεν έχει κάνει ακόμη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και βέβαιο είναι ότι θα προσπαθήσει να κάνει την αρχή. Μοναδική «εύκολη» ήττα αυτή με τον ΚΑΟΚ για το Ναύπλιο 2010 που πολύ δύσκολα τα παρατά. Έχει χάσει στην πρεμιέρα από Λουτράκι, στην Παράταση από Αργοναύτη και δύσκολα μέσα στο Κιάτο. Ο Οίακας, νίκησε την πρώτη αγωνιστική δύσκολα τον Αργοναύτη, έχασε εύκολα από ΚΑΟΚ, Κιάτο και στην παράταση από τα Μέθανα. Παιχνίδι χωρίς προγνωστικά με τις δύο ομάδες να θέλουν όσο τίποτα άλλο τη νίκη. Στο 5ο παιχνίδι ο Τήρωνας θα υποδεχθεί τον Αργοναύτη Νέας Κίου ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα «στέγασης» Οι Άγιοι Θεόδωροι, μετά το διπλό μέσα στο Λουτράκι, βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για τις πρώτες θέσεις, αφού έχουν μόλις μία ήττα. Δύσκολα θα αφήσουν την ευκαιρία για να συνεχίζουν με νίκη και ειδικά επί ενός αντιπάλου που φέτος αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Αργοναύτης τώρα, έχει μόνο μία νίκη, αλλά έχει τους παίκτες, το πάθος και τη θέληση να πετύχει πολλά. Δεν θα παραδώσει τα όπλα εύκολα. Το 6ο και τελευταίο παιχνίδι γίνεται στην Κόρινθο. Τα Μέθανα αναμένεται να περάσουν ένα εύκολο απόγευμα αφού υποδέχονται το Ξυλόκαστρο, το οποίο μοιάζει να είναι ο αδύναμος κρίκος στο φετινό πρωτάθλημα.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και καλή θέαση στους φίλαθλους που θα επισκεφτούν τα γήπεδα της Αργολιδοκορινθίας.

Για τις Αργολικές Ειδήσεις
Τάκης Παπακωνσταντίνου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ