ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Π.Κοκκινόπουλος: Ο Δήμος μπορεί να συνεισφέρει και να αποτελέσει ένα δίχτυ προστασίας γι’ αυτούς που πλήττονται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 π.μ. |
Του Παντελή Κοκκινόπουλου
υποψήφιου Δημάρχου Ναυπλιέων
με την Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή

Καμιά απόλυση, κανένα λουκέτο στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. Μόνιμη και σταθερή εργασία με ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό για όσους εργάζονται στον Δήμο εκτός των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό. Φάρμακα και τρόφιμα για όλους τους δημότες με τη δημιουργία δημοτικού ιατρείου και δημοτικού παντοπωλείου. Στήριξη συμπολιτών μας μέσα από δομές κοινωνικής αλληλεγγύης (δίκτυο χωρίς μεσάζοντες : κοινωνικές ιματιοθήκες, παροχή τροφής και φαρμάκων κ.λ.π.), αλλά, κυρίως, μέσα από την ενίσχυση των Δημοτικών Κοινωνικών Δομών (βοήθεια στο σπίτι, γηροκομείο κ.λ.π.).

Ποιοτικό και φτηνό νερό για αστική και γεωργική χρήση.

Προστασία του δικαιώματος στέγασης. Κανένα σπίτι, κατάστημα, χωράφι, φτωχού και άνεργου δημότη σε πλειστηριασμό λόγω αδυναμίας πληρωμής δανείων.

Ακύρωση της σύμβασης Τατούλη με την ΤΕΡΝΑ για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στην διαχείριση των απορριμμάτων, ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής με αξιοποίηση του τοπικού παραγωγικού δυναμικού, σε ένα μοντέλο διαχείρισης σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, σε μικρή κλίμακα, με εφαρμογή του κύκλου, διαχωρισμός στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση.

Άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης των σχολείων (π.χ. 5ο δημοτικό Ναυπλίου).

Να αποτελέσει η γεωργία, η αλιεία και η κτηνοτροφία τους άξονες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής με χωροταξικές αναδιαρθρώσεις, με ενίσχυση των συνεταιριστικών δομών, καθιστώντας τον ίδιο τον Δήμο καταναλωτή των προϊόντων του.

Ενίσχυση του τουρισμού ως πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης στη βάση ανταποδοτικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στις τουριστικές επενδύσεις μικρής κλίμακας, στις αγροτουριστικές επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη συνεταιριστικών σχημάτων στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε εποχικά επαγγέλματα. Τα παραπάνω πρέπει να συνοδεύει η προστασία και η ανάδειξη των μοναδικών φυσικών, γεωμορφολογικών και πολιτισμικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου, προχωράμε άμεσα στην διερεύνηση του σκοπού και της κατεύθυνσης των δανείων που οφείλονται στις Τράπεζες και στην απόδοση ευθυνών σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Δήμου. Προτεραιότητά μας, η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Αν χρειαστεί, θα προχωρήσουμε σε αναστολή, ακόμη και σε παύση των πληρωμών του Δήμου μας προς τις Τράπεζες.

Πιστεύουμε ότι ακόμη και στις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών, ο Δήμος μπορεί να συνεισφέρει και να αποτελέσει ένα δίχτυ προστασίας γι’ αυτούς που πλήττονται, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.
Στον αγώνα μας αυτό καλούμε όλους τους δημότες της πόλης και της περιφέρειας να συμπαραταχθούν μαζί μας ενεργά για να αλλάξουμε πολιτική, ώστε η γραφειοκρατική και συγκεντρωτική «Υπερδιοίκηση» να ξαναγίνει η γνήσια Τοπική Αυτοδιοίκηση των Πολιτών.

ΑΥ.Ρ.Α.

Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή

Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων
Παντελής Κοκκινόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ