ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η Ελλάδα της επανάστασης και του σήμερα, ξεδιπλώνεται μέσα από την «Η αναχώρηση» του Νίκου Θέμελη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. |













 Το ύστατο βιβλίο του Νίκου Θέμελη μεταπηδά από το χτες στο σήμερα, σε δύο κρίσιμες στιγμές για την ελληνική ιστορία. Την Ελλάδα της επανάστασης και την σημερινή Ελλάδα της κρίσης.1823-1825. Στις δύσκολες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Λάζαρος Χατζημιχαήλ, στο τσιφλίκι του που δέσποζε στον κάμπο του Ναυπλίου, και ο Μισέλ Ντε Κριγιόν, φιλέλληνας, γιατρός, ταλαντεύονται ανάμεσα στα διλήμματα και στις αλλαγές της εποχής τους. Και ξαφνικά βρισκόμαστε στο 2009. Αθήνα, σε πρόσφατες δύσκολες εποχές. Ο Λάζαρος Χατζημιχαήλ, απόγονος του πρώτου, ανώτερος δικαστικός, τη μέρα που συνταξιοδοτείται αναλογίζεται τη ζωή του. Θα τολμήσει και την αναχώρησή του;

Ο Νίκος Θέμελης ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση Έλληνα συγγραφέα που μετά τον θάνατο του το 2011, άφησε ένα μεγάλο κενό στην ελληνική λογοτεχνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1998. Εξέδωσε τα μυθιστορήματα: Η αναζήτηση (1998), Η ανατροπή (2000), Η αναλαμπή (2003), Για μια συντροφιά ανάμεσά μας (2005), Μια ζωή δυο ζωές (2007), Οι αλήθειες των άλλων (2008). Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το φθινόπωρο του 2010 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του Η συμφωνία των ονείρων.

Το 2001 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και με το αντίστοιχο του περιοδικού Διαβάζω για την Ανατροπή.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν την παρουσίαση του ύστατου βιβλίου του Νίκου Θέμελη «Η Αναχώρηση» τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014, στις 8 μ.μ.,στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).

Για το βιβλίο και τον Νίκο Θέμελη θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου, Βασίλης Βουτσάκης και η συγγραφέας Άλκη Ζέη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ